FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pakrac:Sjećanje na branitelje poginule u probijanju obruča

PAKRAC, 6. listopada 2004. (Hina) - U Parakcu je danas obilježena 13.obljetnica probijanja obruča oko Pakraca 6. listopada 1991. na Ratnojcesti spasa od Pakraca do Gaja kad su poginula 22 hrvatska branitelja,među kojima je bio i prvi zapovjednik obrane Stipa Širac.
PAKRAC, 6. listopada 2004. (Hina) - U Parakcu je danas obilježena 13. obljetnica probijanja obruča oko Pakraca 6. listopada 1991. na Ratnoj cesti spasa od Pakraca do Gaja kad su poginula 22 hrvatska branitelja, među kojima je bio i prvi zapovjednik obrane Stipa Širac.

U spomen na poginule hrvatske vitezove danas su popodne izaslanstva gradova Pakraca i Lipika te Požeško-slavonske županije i udruga proisteklih iz Domovinskog rata pred kapelicom sv. Franje Asiškog nedaleko od naselja Gornjeg Obriježa položila su vijence i zapalila svijeće.

Tom se prigodom svojih suboraca prisjetio pukovnik Hrvatske vojske i zapovjednik 76. pakračkog bataljuna HV-a Stjepan Klasnić, a biranim riječima o poginulim sugrađanima govorili su i pakrački gradonačelnik Davor Huška i župan Anto Bagarić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙