FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FRANCUSKI RIBARI PREKINULI BLOKADU LUKA I NAFTNIH TERMINALA

MARSEILLE, 5. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Nakon što je francuskoministarstvo poljoprivrede najavilo izvanrednu pomoć od milijun euraradi smanjenja naraslih troškova ribarskog sektora, francuski suribari u utorak pristali prekinuti blokadu naftnih terminala, luka uMarseilleu i Toulonu i dopustiti tankerima s naftom i ostalimbrodovima da slobodno uplove ili isplove.
MARSEILLE, 5. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Nakon što je francusko ministarstvo poljoprivrede najavilo izvanrednu pomoć od milijun eura radi smanjenja naraslih troškova ribarskog sektora, francuski su ribari u utorak pristali prekinuti blokadu naftnih terminala, luka u Marseilleu i Toulonu i dopustiti tankerima s naftom i ostalim brodovima da slobodno uplove ili isplove.

"Pozivam na prekid blokade", objavio je glasnogovornik prosvjednika na dokovima Marseillea. Francuski su ribari, prosvjedujući radi naraslih troškova goriva za ribarske brodove, s oko 150 plovila na dva dana paralizirali promet u ove dvije francuske luke, kao i potpuno blokirale naftne terminale Fos-sur-Mer i Lavera.

Lučke vlasti u Marseilleu su izjavile da je u luci blokirano 12 brodova te da je otkazano pristajanje dva broda za turistička krstarenja. Na naftnom terminalu Fos ostalo je blokirano 20 tankera dok je s druge strane blokade 10 tankera moralo čekati na pristajanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙