FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagorska županija dobiva veleučilište

KRAPINA, 28. rujna 2004. (Hina) - Skupština Krapinsko-zagorske županijedanas je donijela odluku o osnivanju veleučilišta u Krapini.
KRAPINA, 28. rujna 2004. (Hina) - Skupština Krapinsko-zagorske županije danas je donijela odluku o osnivanju veleučilišta u Krapini.

Županica Vlasta Hubicki potpisat će i Ugovor o osnivanju Veleučilišta "Hrvatsko Zagorje", jer je Županija i jedan od 14 suosnivača veleučilišta.

Po mišljenju vijećnika krapinsko će veleučilište omogućiti brži i kvalitetniji županijski gospodarski razvoj i olakšati školovanje studentima iz Zagorja. Upisi na novo veleučilište, koje će djelovati kao privatna ustanova s pravom javnosti, počet će u školskoj godini 2005./2006. i to za tri programa: računalno-informatičkom, ekonomsko-poduzetničkom i prometnom. Nastavni plan i program izradit će se u suradnji sa sličnim fakultetima i veleučilištima u Zagrebu.

U početku će veleučilište biti smješteno u Pučko otvoreno učilište, a nakon obnove u zgradi Srednje škole u Krapini. Studij će se financirati dijelom iz državnog proračuna i školarina, a dijelom iz proračuna osnivača.

Krapinski gradonačelnik Alojz Malogorski pozvao je zainteresirane gospodarstvenike, da uz osnivački udio od 20 tisuća kuna podupru osnivanje veleučilišta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙