FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PEKING ODOBRIO IZGRADNJU ŠEST NOVIH NUKLEARNIH REAKTORA

PEKING, 29. rujna 2004. (Hina/AFP) - Kineska vlada odobrila jeizgradnju najmanje šest novih nuklearnih reaktora na postrojenjuYangjiang u južnoj kineskoj pokrajini Guangdong, izvijestio je visokidužnosnik za nuklearni program u toj pokrajini, a prenosi u srijeduagencija Kineske novosti.
PEKING, 29. rujna 2004. (Hina/AFP) - Kineska vlada odobrila je izgradnju najmanje šest novih nuklearnih reaktora na postrojenju Yangjiang u južnoj kineskoj pokrajini Guangdong, izvijestio je visoki dužnosnik za nuklearni program u toj pokrajini, a prenosi u srijedu agencija Kineske novosti.

Svota koju je za izgradnju reaktora 2. rujna odobrila vlada iznosi 8 milijardi dolara. Kapacitet reaktora će biti između 6.000 i 9.000 megavata, rekao je za agenciju pomoćnik direktora holdinga Nuklearne centrale u Guangdongu Tang Xiaofeng. Po završetku radova Yangjiang će postati najveća kineska nuklearka.

21. srpnja kineska je vlada odobrila izgradnju dvaju novih nuklearnih reaktora na nuklearnom postrojenju Ling'ao na jugu zemlje, a do kraja godine trebala bi biti odobrena izgradnja dvaju reaktora na nuklearki Qinshan na istoku zemlje. Do 2020. godine u zemlji bi se trebala izgraditi ukupno 32 reaktora, a svrha planiranih radova je zadovoljiti sve veće potrebe te najmnogoljudnije zemlje na svijetu za električnom energijom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙