FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SUDAN TVRDI DA POBUNJENICI SUKOB ŠIRE IZVAN DARFURA

KAIRO, 2. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Jedan sudanski dužnosnikoptužio je pobunjenike na zapadu zemlje za napad na grad izvanpokrajine Darfura kojim navodno žele proširiti sukob za kojiUjedinjeni narodi tvrde da je već odnio pedeset tisuća života.
KAIRO, 2. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Jedan sudanski dužnosnik optužio je pobunjenike na zapadu zemlje za napad na grad izvan pokrajine Darfura kojim navodno žele proširiti sukob za koji Ujedinjeni narodi tvrde da je već odnio pedeset tisuća života.

Ministar vanjskih poslova Najib Abdulwahab rekao je da je riječ o napadu na mjesto Ghubeish u zapadnome dijelu pokrajine Kordofana, sedamstotinjak kilometara jugozapadno od glavnoga grada Kartuma.

"Prošli su tjedan darfurski pobunjenici pokušali proširiti sukob na Kordofan - izveli su napad i ubili 20 osoba", rekao je Abdulwahab.

Predstavnici pobunjenika još nisu komentirali te tvrdnje, ali nezavisni sudanski dnevnik Akhbar al-Yawm objavio je u subotu kako su u petak pobunjenici pokreta "Tora Bora" iz Darfura napali policijsku postaju u al-Majruru, gradu u Kordofanu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙