FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POSEBNI IZASLANIK UN NE VIDI NAPREDAK U DARFURU

NEW YORK, 6. listopada 2004. (Hina/AFP) - Sudanska vlada nijeostvarila nikakav napredak u ostvarivanju najavljenih ciljeva,prestanka napada milicija na stanovništvo Darfura, razoružanjanjihovih pripadnika ili progona odgovornih za zločine, izjavio je uutorak posebni izaslanik UN za Sudan Jan Pronk.
NEW YORK, 6. listopada 2004. (Hina/AFP) - Sudanska vlada nije ostvarila nikakav napredak u ostvarivanju najavljenih ciljeva, prestanka napada milicija na stanovništvo Darfura, razoružanja njihovih pripadnika ili progona odgovornih za zločine, izjavio je u utorak posebni izaslanik UN za Sudan Jan Pronk.

Darfur je i dalje poprište brojnih napada milicija, u kojem i vladine snage i pobunjenici često krše prekid vatre, a u porastu je broj oružanih pljački, kazao je Pronk na sjednici Vijeća sigurnosti UN.

"Stanje u Darfuru neće ići na bolje sve dok se ne postigne sporazum koji će svima jamčiti političku integraciju i razvitak", kazao je Pronk, ocijenivši kako bi ustav i državne institucije u Sudanu "trebale odražavati postojeće raznolikosti" i omogućiti "pravednu razinu regionalne autonomije".

Govoreći pred članovima Vijeća sigurnosti u povodu predstavljanja novog izvješća glavnog tajnika UN Kofija Annana o Darfuru, Jan Pronk je naglasio kako od njegova prošlog izvješća krajem kolovoza "nije bilo sustavnog poboljšanja sigurnosti stanovništva i okončanja stanja nekažnjenog počinjenja zločina".

U sudanskoj pokrajini Darfuru već gotovo dvije godine bjesni građanski rat, koji je uzrokovao tešku humanitarnu krizu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙