FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

predstavljena knjiga "nasilnik, žrtva i promatrač" Barbare Coloroso

ZAGREB, 6. listopada 2004. (Hina) - Priručni "Nasilnik, žrtva ipromatrač", američke autorice Barbare Coloroso analizira krug nasiljameđu djecom i načine njegova prekidanja.
ZAGREB, 6. listopada 2004. (Hina) - Priručni "Nasilnik, žrtva i promatrač", američke autorice Barbare Coloroso analizira krug nasilja među djecom i načine njegova prekidanja.

Izdavač je knjige, danas predstavljene u Zagrebu, Društvo roditelja BIOS, koje je darovalo 1000 knjiga školama u Hrvatskoj.

"Nasilnik, žrtva i promatrač" uči kako ne okrenuti glavu od nasilja i aktivno sudjelovati u prekidanju njegova kruga, rekla je Iva Boehm, predsjednica Društva roditelja BIOS.

Ona drži kako je knjiga doprinos jedinstvenom školskom protokolu koji bi se trebao temeljiti na odgovornosti, suosjećajnosti i uzajamnom poštovanju.

Pravobraniteljica za djecu Ljubica Matijević Vrsaljko podsjetila je na statističke podatke po kojima je u Hrvatskoj svako treće ili četvrto djetinjstvo obilježeno nasiljem.

"Nasilja među djecom uvijek je bilo", napominje Vrsaljko. Po njezinm riječima svijet odraslih na to nasilje reagira trojako - ili ga poriče, ili minimalizira ili relativizira.

Knjiga jednostavnim jezikom govori o nasilju te otvara prostor prevencije nasilja, rekla je Iva Prvčić, psihologinja Trauma centra Klinike za dječje bolesti, koja je i prevoditeljica knjige.

Knjiga pojašnjava i ono što nismo sigurni da je nasilje, već faza dječjega odrastanja, dodala je.

Mihaela Rister, također prevoditeljica knjige i psihologinja Trauma centra Klinike za dječje bolesti, kaže kako knjiga daje konkretne savjete roditeljima o tome je li mu dijete žrtva, promatrač ili nasilnik te što učiniti i kako pomoći da promijeni svoje ponašanje.

Barbara Coloroso, međunarodno je priznati predavač i autor u području obrazovanja roditelja, učenja, školske discipline i nenasilnoga rješavanja sukoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙