FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MAĐARSKI PREMIJER FERENC GYURCSANY PREDSTAVIO VLADU

BUDIMPEŠTA, 30. rujna 2004. (Hina/AFP) - Novi mađarski premijer FerencGyurcsany u četvrtak je, dan nakon što ga je potvrdio parlament, uBudimpešti predstavio koalicijsku vladu Socijalističke stranke (MSZP)i Liberalne stranke (SZDSZ) u kojoj je 17 članova.
BUDIMPEŠTA, 30. rujna 2004. (Hina/AFP) - Novi mađarski premijer Ferenc Gyurcsany u četvrtak je, dan nakon što ga je potvrdio parlament, u Budimpešti predstavio koalicijsku vladu Socijalističke stranke (MSZP) i Liberalne stranke (SZDSZ) u kojoj je 17 članova.

Uz sedam novih ministara, Gyurcsany je zadržao 10 ministara iz vlade premijera dosadašnjeg premijera Petera Medgyessyja.

Tibor Draskovics ostao je na čelu ministarstva financija, Ferenc Juhasz obrane, Ferenc Somogy će u ministarstvu vanjskih poslova zamijeniti Laszla Kovacsa, koji je imenovan europskim povjerenikom za energiju. Petera Barandyja na položaju ministra pravosuđa zamijenit će Jozsef Petretei.

Dvije od tri žene iz prijašnje vlade zadržat će položaje - Monika Lamperth u ministarstvu unutarnjih poslova i Kinga Goncz u ministarstvu za ravnopravnost.

Ministar sporta u dosadašnjoj vladi, Gyurcsany je de facto upravljao kabinetom od odlaska Medgyessyja 25. kolovoza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙