FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MAĐARSKI PREMIJER OBEĆAVA UVOĐENJE EURA 2010. GODINE

BUDIMPEŠTA, 29. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Ferenc Gyurcsany,43-godišnji multimilijunaš kojega su mađarski socijalisti predložiliza predsjednika vlade, rekao je u srijedu kako će učiniti sve da seeuro uvede do 2010. godine, otvore nova radna mjesta i pomognesiromašnima.
BUDIMPEŠTA, 29. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Ferenc Gyurcsany, 43-godišnji multimilijunaš kojega su mađarski socijalisti predložili za predsjednika vlade, rekao je u srijedu kako će učiniti sve da se euro uvede do 2010. godine, otvore nova radna mjesta i pomogne siromašnima.

"Da, 2010. godine u Mađarskoj ćemo plaćati eurima", rekao je Gyurcsany pred parlamentarnim zastupnicima uoči potvrde za premijera.

Oko 18 sati po GMT-u očekuje se izglasavanje povjerenja novom predsjedniku vlade koji bi na toj dužnosti trebao zamijeniti Petera Medgyessya. On je vodio socijalističku koaliciju do iznenađujuće izborne pobjede 2002. godine, ali i u trenutku kada joj je popularnost pala na 20 posto, najnižu u posljednjih pet godina.

Gyurcsany je obećao da će voditi socijaliste do druge uzastopne izborne pobjede 2006. godine, što dosad nije uspjelo nijednoj postkomunističkoj vladi u Mađarskoj.

Da bi to ostvario, novi premijer mora znatno smanjiti proračunski manjak koji će, najavljuje se, biti probijen treći put u posljednje tri godine, a morao bi i zadovoljiti birače koji žele veće plaće i socijalna davanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙