FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rončević uručio pohvale specijalcima HKOV-a

ZAGREB, 24. rujna 2004. (Hina) - Ministar obrane Berislav Rončevićuručio je danas pisane pohvale pripadnicima postrojbe za specijalnenamjene Hrvatske kopnene vojske koji su osvojili prvo mjesto nadevetom godišnjem natjecanju specijalnih postrojbi "Antropoid" uSlovačkoj.
ZAGREB, 24. rujna 2004. (Hina) - Ministar obrane Berislav Rončević uručio je danas pisane pohvale pripadnicima postrojbe za specijalne namjene Hrvatske kopnene vojske koji su osvojili prvo mjesto na devetom godišnjem natjecanju specijalnih postrojbi "Antropoid" u Slovačkoj.

Ministar je uručio i pisane pohvale izvidnicima na osvojenom prvom mjestu na devetom međunarodnom natjecanju izvidnika održanom u Mađarskoj.

U prigodnoj riječi ministar Rončević je istaknuo kako je to još jedan dokaz da hrvatske oružane snage mogu "stati rame uz rame" s pripadnicima oružanih snaga NATO-a čiju razinu u organizacijskom i stručnom smislu želimo dostići. To potvrđuje, rekao je, da se provodi program stručne izobrazbe i vježbovnih aktivnosti po najstrožim kriterijima koji su u svemu kompatibilni s NATO standardima.

Financijske probleme u sustavu obrane trebamo rješavati sustavno, a vaš uspjeh je dokaz da se pravilnim odnosom unatoč tomu mogu postići najbolji rezultati. Neka postignuti uspjeh bude daljnji podstrek vašem radu i podizanju vojne osposobljenosti, poručio je ministar Rončević pripadnicima postrojbe za specijalne namjene Hrvatske kopnene vojske.

Na novinarski upit o najavi premijera Sanadera u Ujedinjenim narodima da će Hrvatska intenzivirati mirovne misije, ministar Rončević je podsjetio da je odlukom Hrvatskog sabora već povećan broj mirovnih misija i broj sudionika u njima. Što budemo bliži NATO-u, bit će i viša očekivanja za sudjelovanje naših postrojbi u mirovnim misija i naša je obveza da one budu što bolje opremljene i osposobljene.

Rješavanju financijskih problema u sustavu obrane trebamo prići sustavno, jer od danas, ni osam godina nakon rata, nemamo knjige o materijalnom ustroju, pa samo imaginarno možemo govoriti o zaostacima u opremanju postrojbi, jer nitko do sada nije rekao čime želimo opremiti postrojbe i do koje razine, rekao je.

O mogućnosti angažiranja hrvatskih Oružanih snaga u mirovnoj misiji u Iraku pod vodstvom UN-a, ministar Rončević je rekao da za sada nema političke odluke o tome. No, naše postrojbe osposobljavamo jer ako bi odluka o eventualnom angažmanu u mirovnoj misiji bilo gdje u svijetu bila donesena, naša je obveza da nam ljudi budu spremni i dobro opremljeni, kako bi povjerenu zadaću obavili na najbolji način, rekao je ministar Rončević.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙