FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: FINI: HRVATSKA SE TREBA OSLOBODITI NACIONALIZMA

ZAGREB, 4. listopada 2004. (Hina) - Europa "različitosti" konačan jekraj nacionalizma "koji ne predstavlja vrijednost, ali je vrijednostljubav prema domovini, osjećaj pripadnosti jednoj zajednici i njezinojpovijesti", istaknuo je dopredsjednik talijanske vlade Gianfranco Finiu subotu na godišnjem skupu riječkih, istarskih i dalmatinskih ezulaodržanom u Senigalliji, osvrnuvši se, kako prenosi talijanska novinskaagencija AGI, i na položaj manjina u Hrvatskoj.
ZAGREB, 4. listopada 2004. (Hina) - Europa "različitosti" konačan je kraj nacionalizma "koji ne predstavlja vrijednost, ali je vrijednost ljubav prema domovini, osjećaj pripadnosti jednoj zajednici i njezinoj povijesti", istaknuo je dopredsjednik talijanske vlade Gianfranco Fini u subotu na godišnjem skupu riječkih, istarskih i dalmatinskih ezula održanom u Senigalliji, osvrnuvši se, kako prenosi talijanska novinska agencija AGI, i na položaj manjina u Hrvatskoj.

"'U Europi ujedinjenoj u različitostima', naglasio je Fini, 'neće biti moguće vraćanje dalmatinskih zemalja Italiji, no bit će zajamčeno poštivanje identiteta, manjina kroz reciprocitet'. Reciprociteta koji sada ne postoji u Hrvatskoj, zemlji, podsjetio je Fini, koja je zatražila priključenje Europskoj uniji, no gdje još uvijek vlada nacionalizam. Fini je kritizirao pretjeranu popustljivost talijanskih vlada u vrijeme ulaska Slovenije u Europu, 'sada se to ne može ponoviti s Hrvatskom, koja se mora osloboditi nacionalizma'. 'U Europu se ne ulazi negirajući jedna realitet poput onog Talijana u tim područjima, već njegovom valorizacijom'", rekao je Fini, prenosi agencija AGI.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙