FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

zaprimljeno više od deset tisuća prijedloga programa u kulturi

ZAGREB, 4. listopada 2004. (Hina) - Na poziv Ministarstva kulture zapredlaganje programa javnih potreba u kulturi i zaštiti prirode zasljedeću godinu stiglo je više od deset tisuća prijedloga.
ZAGREB, 4. listopada 2004. (Hina) - Na poziv Ministarstva kulture za predlaganje programa javnih potreba u kulturi i zaštiti prirode za sljedeću godinu stiglo je više od deset tisuća prijedloga.

"Ministarstvo kulture zaprimilo je izniman broj prijedloga javnih potreba", izjavila je glasnogovornica Sunčana Glavak, dodavši kako je bilo potrebno osnovati "poseban tim" za razvrstavanje pristiglih prijedloga.

"Više od pedeset posto prijedloga je obrađeno, ali zasad ne mogu reći kad će čitav posao biti završen", rekla je.

Javne potrebe u kulturi, za koje se sredstva osiguravaju u državnom proračunu, kulturne su djelatnosti, akcije i manifestacije u kulturi od interesa za Republiku Hrvatsku.

Od interesa za Republiku Hrvatsku smatrat će se programi od nacionalne važnosti koji hrvatsku kulturu stavljaju u europski kontekst, stručno utemeljeni, visoke kvalitete, naglašeno ekonomični, profilirani u odnosu na osnovnu djelatnost organizatora te oni koji se odvijaju kontinuirano, ističe se, uz ino, u pozivu koji je zaključen 15. rujna.

Lanjske godine na poziv Ministarstva za predlaganje programa u kulturi stiglo je oko 4500 prijedloga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙