FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beli Manastir: pilot-projekt obrazovanja Roma

BELI MANASTIR,4. listopada (Hina) - Od danas u Osnovnoj školi "BeliManastir" počinje provedba pilot-projekta obrazovanja Roma koji jepokrenuo Institut Otvoreno društvo Hrvatska.
BELI MANASTIR,4. listopada (Hina) - Od danas u Osnovnoj školi "Beli Manastir" počinje provedba pilot-projekta obrazovanja Roma koji je pokrenuo Institut Otvoreno društvo Hrvatska.

Po riječima ravnatelja Osnovne škole "Beli Manastir" Branimira Leke, u toj školi od danas kreće program produženog boravka za 50-ak romske djece, koja pohađaju tu školu.

Cilj je pokrenutog pilot-projekta, koji je dogovoren s predstavnicima projekta, te s predstavnicima Europske komisije i OESS-a, kao i Ureda pravobraniteljice za prava djece i ravnopravnost spolova, da se romskoj djeci dodatno pomogne u svladavanju gradiva kako ne bi gubili godinu ili odustajali od školovanja.

Dodao je kako će svakodnevno po nekoliko sati s romskom djecom raditi nekoliko nastavnika koji će im pomagati u svladavanju gradiva jer je njihovo predznanje slabije u odnosu na drugu djecu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙