FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

svjetska banka pozitivno ocijenila projekte ministarstva obrazovanja

ZAGREB, 1. listopada 2004. (Hina) Stručni tim Svjetske banke pozitivnoje ocijenio generalni razvojni plan sustava obrazovanja u Hrvatskoj do2008. Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, kao i znanstvene itehnologijske projekte.
ZAGREB, 1. listopada 2004. (Hina) Stručni tim Svjetske banke pozitivno je ocijenio generalni razvojni plan sustava obrazovanja u Hrvatskoj do 2008. Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, kao i znanstvene i tehnologijske projekte.

Potpisivanje ugovora sa Svjetskom banke očekuju se iduće godine, a nakon što to odobri hrvatska Vlada, rekao je Dragan Primorac na novinskoj konferenciji na kojoj su sudjelovali i članovi stručnoga tima Svjetske banke i resornoga ministarstva. Primorac napominje kako je za cjelokupni sustav obrazovanja tim ugovorom namijenjen zajam od 85 milijuna dolara.

Po Primorčevim riječima prioriteti u financiranju biti će edukacija nastavnika, državne mature, izrada kataloga znanja kao i statističko objedinjavanje podataka vezanih za mreže škola, fluktuaciju učenika, demografske podatke i dr.

Pozitivno su ocijenjeni i projekti vezani za znanost i tehnologiju, odnosno, rekonstruiranje Instituta Ruđer Bošković, Brodarskoga insituta, državne agencije BICRO, kao i projekt povratka znanstvene dijaspore i njezino povezivanje s maticom, kazao je Neven Vučković koordinator za odnose sa Svjetskom bankom.

Philip Goldman, koordinator Svjetske banke za Hrvatsku, pozdravio je predložene promjene Ministarstva znanosti i obrazovanja, istaknuvši kako je u razgovorima s učenicima, nastavnicima i državnim dužnosnicima vidio kako postoji stvarna želja za promjenom sustava.

Svjetska banka prihvatila je da hrvatski sustav obrazovanja ima puno vrijednosti, a promjene planira podržati, kazao je Nevio Šetić, državni tajnik za predškolski i školski odgoj napominjući kako je taj sustav u prošlosti bio državni trošak dok je sada društveni generator.

(Hina) xmb yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙