FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: ROPU SE DOGODIO RAČAN

ZAGREB, 4. listopada 2004. (Hina) - Liberalni demokrati aktualnogslovenskog premijera Antona opa jasni su gubitnici parlamentarnihizbora u Sloveniji i nakon 12-godišnje dominacije "ponovno se nalazena početku", konstatira u ljubljanskom "Dnevniku" liberalni komentatorVlado Miheljak.
ZAGREB, 4. listopada 2004. (Hina) - Liberalni demokrati aktualnog slovenskog premijera Antona opa jasni su gubitnici parlamentarnih izbora u Sloveniji i nakon 12-godišnje dominacije "ponovno se nalaze na početku", konstatira u ljubljanskom "Dnevniku" liberalni komentator Vlado Miheljak.

Promjena vlasti svakako ima "higijenski učinak", ističe komentator, dodajući da se slovenskom premijeru dogodilo nešto slično kao i bivšem hrvatskog premijeru Ivici Račanu i njegovu SDP-u uoči prošlih izbora u Hrvatskoj.

"Ropu se 'dogodio Račan'", zaključuje Miheljak, navodeći kao razlog izbornog rezultata u Sloveniji konfliktne odnose Slovenije i Hrvatske ali i predizbornu taktiku Janeza Janše koji je Ropa "smekšavao" sličnim temama kao aktualni hrvatski premijer Ivo Sanader svog prethodnika Račana - nacionalizmom, kritikama o nedomoljubnom ponašanju i tvrdnjama o korupciji vladajuće strukture.

I Ropove su reakcije na takve kritike bile zapravo slične Račanovima - umjesto da ustraje na svojoj politici, aktualni je slovenski premijer odgovarao napadačima njihovim jezikom, podsjeća komentator, dodajući da je stanje u Sloveniji koje Rop ostavlja Janši ipak bolje od onog koje je Račan ostavio Sanaderu.

"Ropova vlada Janši ostavlja relativno sređenu državu. To je Janšina prednost, ali istodobno i velik teret", zaključuje Miheljak u "Dnevniku".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙