FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SLOVENIJA: ROP PRIZNAO PORAZ NA IZBORIMA

LJUBLJANA, 3. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik Liberalnihdemokrata Slovenije i aktualni premijer Anton Rop priznao je unedjelju navečer nakon objave izbornih rezultata, koji su još uvijekneslužbeni, da je njegova stranka na parlamentarnim izborimapretrpjela poraz i najavio da će vjerojatno djelovati u parlamentu kao"konstruktivna opozicija".
LJUBLJANA, 3. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik Liberalnih demokrata Slovenije i aktualni premijer Anton Rop priznao je u nedjelju navečer nakon objave izbornih rezultata, koji su još uvijek neslužbeni, da je njegova stranka na parlamentarnim izborima pretrpjela poraz i najavio da će vjerojatno djelovati u parlamentu kao "konstruktivna opozicija".

"To će biti dobra opozicija, odnosno najbolja koju je Slovenija do sada imala", rekao je Rop u razgovoru za komercijalnu televizijsku postaju Pop TV.

Rop je rekao da u stranci sada moraju razmisliti kako dalje, pri čemu nije isključio ni vlastitu ostavku s mjesta predsjednika stranke.

Predsjednik Slovenske demokratske stranke SDS Janez Janša izjavio je u razgovoru za istu televiziju da treba pričekati službene rezultate pri čemu je iznio očekivanje da će uspjeti sastaviti koalicijsku vladu sa tri stranke desnog centra.

"U Sloveniji je došlo do političkog pomaka koji je bio potreban. Imamo program i ekipu za buduću vladu", rekao je Janša dodajući da u pregovorima o vladajućoj koaliciji, ako mu predsjednik Drnovšek povjeri mandat za njen sastav, ne isključuje nijednu stranku. Na pitanje da li bi u koaliciju uzeo i Ropove liberalne demokrate rekao je da slovenski birači danas na izborima nisu glasovali za takvu kombinaciju i da bi to bila "čudna mješavina staroga i novoga".

Janša nije želio odgovoriti na pitanje da li novog člana svoje stranke Dimitrija Rupela vidi kao budućeg ministra vanjskih poslova rekavši kako je sve ovisno od konačnih službenih rezultata, od razgovora sa predsjednikom Drnovšekom i s predsjednicima ostalih političkih stranaka.

Janša je rekao da je političkim promjenama koje su donijeli izbori završeno jedno razdoblje te da dolazi vrijeme kad u Sloveniji priliku da iskoriste svoje potencijale mogu imati svi Slovenci, a ne samo neki.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙