FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZAVRŠEN REMONT U NUKLEARNOJ ELEKTRANI KRŠKO

KRŠKOKRŠKO/ZAGREB, 4. listopada 2004. (Hina) - Uključenjem elektrane uelektroenergetski sustav tijekom noći sa subote na nedjelju uNuklearnoj elektrani Krško (NEK) završen je redovni remont koji jepočeo 4. rujna, priopćeno je danas iz NEK-a.
KRŠKO/ZAGREB, 4. listopada 2004. (Hina) - Uključenjem elektrane u elektroenergetski sustav tijekom noći sa subote na nedjelju u Nuklearnoj elektrani Krško (NEK) završen je redovni remont koji je počeo 4. rujna, priopćeno je danas iz NEK-a.

Kako se navodi, proveden je cjelokupan planirani opseg radova, a na nekim područjima i proširen. U reaktorsku jezgru stavljeno je 56 svježih gorivih elemenata, što će omogućiti dulji pogonski ciklus koji će trajati 18 mjeseci.

Značajnija poboljšanja, koja će povećati sigurnost i stabilnost rada elektrane, provedena su na područjima instrumentacije i regulacije sustava, tehnološke pripreme vode, 400-kilovoltnom rasklopnom postrojenju, izvorima istosmjernog napajanja i strojne opreme.

Radove na remontu osim zaposlenika NEK podupiralo je oko 500 domaćih i stranih specijalista. Rezultati remonta dobra su osnova za stabilan rad elektrane u 21. gorivom ciklusu, navode iz NEK-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙