FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA - GOSPODARSTVO - ZA ČETVRTAK, 23. RUJNA

ZAGREB, 22. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 23. rujna.
ZAGREB, 22. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 23. rujna.

ZAGREB - Na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu s trodnevnim radom započinje 21. međunarodna konferencija Europske udruge za pravo i ekonomiju (European Association of Law and Economics - EALE). Na konferenciji, koja se prvi put održava izvan država članica Europske unije, sudjelovat će gotovo 200 sudionika iz 27 zemalja. Neke od tema koje će se obrađivati su ekonomska analiza, ekonomsko pravo i ustav, privatizacija i vlasništvo te pravo konkurencije (10,00 sati, kongresna dvorana Ekonomskog fakulteta, Trg J.F.Kennedya 6).

ZAGREB - Hoto grupa položit će u Svetoj Nedjelji pokraj Samobora kamen temeljac za izgradnju naselja "Hoto Ville", prvog naselja zatvorenog tipa u Hrvatskoj, u čiju će izgradnju uložiti gotovo 61 milijun eura. Naselje, ukupne površine 120 tisuća četvornih metara, trebalo bi, prema planovima, imati oko tisuću stanovnika. Skup stambenih objekata činit će 130 obiteljskih vila i šest višestambenih objekata sa 84 stana. Polaganju kamena temeljca bit će nazočan i predsjednik RH Stjepan Mesić (11 sati)

ZAGREB - Upoznavanje s radom Hrvatskog veterinarskog instituta te pripreme za izgradnju i njegovo preseljenje sa sadašnje lokacije u Savskoj ulici bit će teme razgovora ministra poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petra Čobankovića i suradnika sa predstavnicima tog instituta. Razgovarat će se i o usklađivanju hrvatskog zakonodavstva sa zakonodavstvom Europske unije u pitanjima zaštita zdravlja životinja i veterinarskog javnog zdravstva (izjave za novinare u 14,15 sati, HVI, Savska cesta 143).

BERLIN - Organizacija Ujedinjenih naroda za ljudske naseobine (UN HABITAT) i Europsko udruženje stambenih štedionica organizatori su kongresa "Financiranje stanogradnje u tranzicijskim zemljama te zemljama u razvoju" koja će se održati u Berlinu 23. i 24. rujna. Svoja iskustva predstavit će 30-ak izlagača iz brojnih država i međunarodnih institucija, među kojima i predstavnici stambenih štedionica iz Hrvatske. Na kongresu sudjeluju predstavnici Europskog udruženja stambenih štedionica, predsjednici i članovi nadzornih odbora brojnih svjetskih banaka, međunarodni financijski savjetnici, predstavnici ministarstava, državnih uprava za graditeljstvo i prostorno planiranje. Prvog dana kongresa biti će riječi o primjerima i iskustvima pri financiranju stanogradnje u tranzicijskim zemljama i zemljama u razvoju, a održat će se i susret s hrvatskim novinarima na temu projekta stanogradnje i mogućnosti međufinanciranja u Hrvatskoj.

ZAGREB - Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet na konferenciji za novinare predstavit će program 6. Konferencije Internet korisnika CUC 2004, koja će se pod nazivom "Nove granice" održati od 27. do 29. rujna na Fakultetu elektronike i računarstva u Zagrebu. Konferencija je posvećen novim mrežnim servisima i tehnologijama, a obrađivat će se teme poput web usluga i naprednih aplikacija, videokonferencija, obrazovanja na daljinu. U sklopu Konferencije biti će održan i Web festival na koji su svoje stranice prijavila 72 autora (11,00 sati, CARNet, Marohnićeva bb).

ZAGREB - Ukupna potrošnja Visa platežnim karticama u Hrvatskoj, po stanju krajem lipnja ove u odnosu na lipanj lani, iznosila je 10,2 milijardi kuna (1,69 milijardi američkih dolara) ili 26 posto više, objavili su iz Visa Internationala. Više od 1,7 milijuna hrvatskih korisnika Visa kartica, od lipnja prošle do lipnja ove godine, potrošilo je dvije milijarde kuna (341,8 milijuna američkih dolara) u trgovinama i maloprodajnim mjestima, što je povećanje od 47 posto u usporedbi s istim razdobljem godine prije. Sveukupno je za vrijeme tog razdoblja provedeno 19,6 milijuna transakcija, što prosječno iznosi 53.760 transakcija dnevno. U Hrvatskoj trenutno postoji 51.034 prodajno mjesto koja prihvaća Visa kartice, što je porast od 34 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

OSIJEK - Potkraj kolovoza u osječkoj Područnoj službi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) evidentirano je 31.319 nezaposlenih osoba, odnosno 0,3 posto manje nego u srpnju i 1,2 posto manje u odnosu na kolovoz prošle godine. Prema podacima ove Područne službe broj nezaposlenih tako se vratio na najnižu razinu koja je zabilježena u rujnu 2003. te prosincu 1999. godine. Ukupan odliv iz evidencije u kolovozu je iznosio 1.821 osobu, od čega je njih 1.007 zaposleno (15 posto više nego u kolovozu prošle godine), a 814 brisano iz evidencije zbog drugih razloga.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙