FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kramarić o ujedinjenju LS-a, HNS-a i Libre

OSIJEK,3. listopada 2004.(Hina) - Potpredsjednik liberalne stranke (LS)Zlatko Kramarić izjavio je danas u Osijeku kako bi moguće ujedinjenjeHNS-a, LS-a i Libre značilo stvaranje novoga političkog entiteta, kojibi u sebi očuvao liberalno-demokratsku komponentu, ali da upregovorima o ujedinjenju treba spriječiti majorizaciju.
OSIJEK,3. listopada 2004.(Hina) - Potpredsjednik liberalne stranke (LS) Zlatko Kramarić izjavio je danas u Osijeku kako bi moguće ujedinjenje HNS-a, LS-a i Libre značilo stvaranje novoga političkog entiteta, koji bi u sebi očuvao liberalno-demokratsku komponentu, ali da u pregovorima o ujedinjenju treba spriječiti majorizaciju.

Na konferenciji za novinare Kramarić je ocijenio kako je, nakon srpanjskog sporazuma tih stranaka o suradnji na lokalnim izborima, to proces koji se može okončati vrlo brzo ili nakon lokalnih izbora kada će se "vidjeti je li ta koalicija nešto donijela ili nije".

Zamoljen da komentira nedavnu izjavu saborskog zastupnika HNS-a Antuna Kapravljevića kako se ne bi trebalo raditi o ujedinjenju, nego o pripajanju Libre i LS-a HNS-u, s obzirom na broj članova koje imaju te liberalne stranke, Kramarić je kazao: "Ako se tako počne razmišljati onda bolje da taj posao nismo ni počeli. Treba spriječiti majorizaciju i konfederalni princip mora biti polazište za razgovore".

Na upit novinara do komentira poziv čelnika HSLS-a da se njegovi bivši članovi vrate u tu stranku Kramarić je ustvrdio kako se HSLS "mora riješiti svoje pozicije da bude klon HDZ-a" te kako nije moguće da LS u Saboru "djeluje kao opozicija, a HSLS kao pozicija"

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙