FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split- županijski HSLS o najavi ujedinjenja LS-a, Libre i HNS-a

SPLIT, 21. rujna 2004. (Hina) - Županijski odbor HSLS-aSplitsko-dalmatinske županije najavu ujedinjenja LS-a, Libre i HNS-a ujednu stranku smatra dobrim potezom, koji će HSLS-u vratiti ugled ičlanove.
SPLIT, 21. rujna 2004. (Hina) - Županijski odbor HSLS-a Splitsko-dalmatinske županije najavu ujedinjenja LS-a, Libre i HNS-a u jednu stranku smatra dobrim potezom, koji će HSLS-u vratiti ugled i članove.

Predsjednik županijskog HSLS-a Ivica Boljat na današnjoj je konferenciji za novinare najavu ujedinjenja tih triju stranaka ocijenio "racionalnim i opravdanim potezom, bez obzira na njegove motive, jer će se", kako je rekao, "smanjiti preveliki broj stranaka, a za HSLS je to dobro jer će se mnogi pravi liberali vratiti matičnoj stranci HSLS-u."

Pozvao je bivše članove HSLS-a, koji su nakon raskola u toj stranci prešli u LS ili Libru, da se vrate "matici" i poručio da su "vrata HSLS-a za njih širom otvorena, te da ih očekuju s dobrodošlicom".

Ujedinjenje LS-a, Libre i HNS-a, naglasio je Boljat, vratit će HSLS-u ugled i snagu, jer, kako je rekao, "istinski liberali neće pristati na to da budu dijelom stranke pod patronatom HNS-a."

Boljat također smatra kako bi ujedinjenje tih triju stranaka moglo potaknuti i druge, kako ih je nazvao, "parazitske stranke, koje su politički preživjele zahvaljujući jačim strankama, da se odluče na slično".

Predsjednik splitskoga ogranka HSLS-a Petar Krolo upozorio je, pak, na izjavu čelnice SDP-a Milanke Opačić da su "što se SDP-a tiče, politička potraživanja LS-a i Libre, na račun zajedničkog izlaska na izbore, namirena, te da se za daljnja potraživanja položaja obrate HNS-u".

Upravo bi takvi zahtjevi stranačkih čelnika, ustvrdio je Krolo, mogli dovesti do "nasukavanja" pregovora o ujedinjenju.

HSLS-ovi gradski vijećnici Ivan Pulić i Tonći Blažević osudili su odustajanje vladajuće splitske koalicije, predvođene SDP-om i Librom, od iznimno važnog projekta Gradske luke, a odluku o poskupljenju javnog gradskog prijevoza od 1. listopada ocijenili su nerazumnom i novim udarom na standard Splićana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙