FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BILJANA BORZAN NOVA PREDSJEDNICA OSJEČKOG GRADSKOG VIJEĆA

OSIJEK,27. rujna 2004.(Hina) - Dosadašnji predsjednik osječkogGradskog vijeća Alen Prnjat (SDP) na današnjoj je sjednici toga tijelarazriješen dužnosti, a za novu predsjednicu, većinom glasova u javnomglasovanju, izabrana je Biljana Borzan (SDP), liječnica iz Osijeka.
OSIJEK,27. rujna 2004.(Hina) - Dosadašnji predsjednik osječkog Gradskog vijeća Alen Prnjat (SDP) na današnjoj je sjednici toga tijela razriješen dužnosti, a za novu predsjednicu, većinom glasova u javnom glasovanju, izabrana je Biljana Borzan (SDP), liječnica iz Osijeka.

Prnjat je podnio ostavku na svoju dužnost potkraj srpnja ove godine nakon izgreda u kojem se, u alkoholiziranom stanju, verbalno sukobio s policijom te je zbog toga bio priveden u nadležnu policijsku postaju.

Nakon višesatne rasprave i nekoliko stanki, odgođena je rasprava o naknadno uvrštenoj točki dnevnog reda - izboru drugog potpredsjednika Gradskog vijeća, za što je predložen SDP-ov vijećnik Goran Mikan. Ta je točka, na prijedlog klubova SDP-a, LS-a i Libre, odgođena za iduću sjednicu Vijeća.

Izboru drugog potpredsjednika usprotivili su se klubovi vijećnika HDZ-a i HSP-a, smatrajući da se kandidatura vijećnika ne može temeljiti samo na odluci nadležnog Odbora za izbor i imenovanja, već je za to potrebna Poslovnikom propisana potpora pet vijećnika te da mjesto drugog potpredsjednika, u skladu s demokratskom tradicijom, treba i dalje biti ostavljeno oporbi, iako ga ona u protekle tri i pol godine, nije željela prihvatiti.

Klubovi SDP-a, LS-a i Libre objasnili su kako su željeli pokazati da nema pritiska pod kojim bi se izbor morao obaviti danas te su pozvali oporbene stranke da i one predlože svoje kandidate.

Tijekom rasprave o stanju sigurnosti u gradu neki su vijećnici to stanje ocijenili zabrinjavajućim i alarmantnim, a nezavisni vijećnik Ivan Vekić zatražio je da se odredi datum održavanja tematske sjednice Gradskog vijeća o sigurnosnim prilikama u gradu.

Odgovarajući na pitanja vijećnika o nedavnom posjetu ministra kulture Bože Biškupića, gradonačelnik Zlatko Kramarić ocijenio je neprimjerenim da, uz predstavnike Županije i kulturnih ustanova, sastanku s ministrom nisu bili nazočni i predstavnici grada, iako je grad Osijek suvlasnik nekih kulturnih ustanova. Rekao je da će se Biškupiću na sjednici Hrvatskog sabora postaviti pitanje vodi li on stranačku politiku ili politiku Ministarstva kulture.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙