FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSLS poziva bivše članove da se vrate u stranku

ZAGREB, 2. listopada 2004. (Hina) - Veliko vijeće HSLS-a raspravljaloje na današnjoj sjednici o priprema za lokalne izbore te pozvalo bivšečlanove da se vrate u HSLS.
ZAGREB, 2. listopada 2004. (Hina) - Veliko vijeće HSLS-a raspravljalo je na današnjoj sjednici o priprema za lokalne izbore te pozvalo bivše članove da se vrate u HSLS.

"Još jednom pozivamo bivše članove, ponajprije članove LS-a, da se vrate u HSLS, surađuju s nama, ili da se na neki drugi način povežemo", rekao je novinarima nakon sjednice Velikog vijeća čelnik stranke Ivan Čehok.

HSLS-ovci smatraju da za budućnost liberalne političke opcije nije dobro da se LS povezuje ili ujedinjuje s HNS-om, koji želi postati vodećom strankom lijevog centra.

"HNS više naginje lijevo i mislimo da je LS-u prirodno mjesto uz HSLS", rekao je Čehok, koji smatra da bi se time "okrupnila izmrvljena liberalna scena, a obje bi stranke imale koristi".

Za Libru pak smatra da je praktično već učlanjena u HNS, te da je riječ "foteljaškoj stranci koja je i nastala iz želje da se nekom prikrpa".

HSLS, koji se od danas počinje pripremati za lokalne izbore, još se jednom zauzeo za neposredne izbore gradonačelnika.

Smatra kako je za razvitak lokalne demokracije loše da se raspolovljena politička scena s državne polako prenosi na lokalnu razinu.

To praktično znači da će nakon izbora u lokalnim sredinama nastati dva velika bloka koja će, tvrdi Čehok, biti u stalnim međusobnim sukobima.

U stranci ističu da će svojim lokalnim organizacijama jamčiti pravo na utvrđivanje vlastitoga političkog programa i autonomiju izbora koalicijskih partnera jer one najbolje znaju s kime mogu surađivati za dobro građana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙