FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U SLOVENIJI NA SNAZI PREDIZBORNA ŠUTNJA

LJUBLJANA,2. listopada 2004.(Hina) - U Sloveniji je od ponoći na snazipredizborna šutnja pred nedjeljne parlamentarne izbore na kojima višeod 1,6 milijuna birača odlučuje o sastavu novog parlamenta i o tomekakav će biti sastav vlade koja će voditi državu u iduće 4 godine.
LJUBLJANA,2. listopada 2004.(Hina) - U Sloveniji je od ponoći na snazi predizborna šutnja pred nedjeljne parlamentarne izbore na kojima više od 1,6 milijuna birača odlučuje o sastavu novog parlamenta i o tome kakav će biti sastav vlade koja će voditi državu u iduće 4 godine.

Izborna šutnja tijekom koje se putem medija ili neposrednim obraćanjem ne smije utjecati na odluku birača potrajat će do zatvaranja birališta u nedjelju u 19 sati.

Tada će biti objavljene i prve neslužbene projekcije o rezultatima. Kako je priopćila državna izborna komisija, prvi neslužbeni rezultati na temelju kojih će biti poznat sastav budućeg parlamenta bit će dostupni u nedjelju u večernjim satima.

U ponedjeljak će se objaviti rezultati na temelju izvještaja sa svih birališta u Sloveniji. Konačni izvještaj državna će komisija podnijeti 13. listopada, 10 dana nakon izbora, zbog roka u kojemu treba pričekati na nekoliko tisuća glasačkih listića birača koji će glasovati u inozemstvu. Tada će biti obavljena i konačna podjela mandata strankama koje su prešle 4-postotni prag.

Predsjednici političkih stranaka u petak navečer su se u jednoipolsatnoj emisiji nacionalne televizije u zadnjem predizbornom suočavanju obratili svojim biračima, pri čemu su jedna od dominantnih tema opet bili odnosi s Hrvatskom, naročito zbog pitanja granice na moru i prošlotjednog incidenta članova Slovenske pučke stranke (SLS) na graničnom prijelazu Plovanija.

Stranački lideri nisu se unaprijed u potpunosti željeli izjašnjavati o postizbornim koalicijama, a iz odgovora sadašnjeg premijera Antona Ropa i njegova glavnog oponenta na izborima Janeza Janše moglo se zaključiti da je malo vjerojatna tzv. "velika koalicija" dviju stranaka kojima istraživanja javnog daju najviše mogućnosti za osvajanje relativne većine u parlamentu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙