FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor sutra o provedbi plana razminiranja u 2003.

ZAGREB,23. rujna(Hina) - Hrvatski sabor sutra će 10. sjednicu nastavitiraspravom o Izvješću o provedbi Plana razminiranja hrvatskog državnogprostora i utrošenim financijskim sredstvima za prošlu godinu, aovotjedno bi zasjedanje trebao zaključiti glasovanjem o ranijeraspravljenim točkama.
ZAGREB,23. rujna(Hina) - Hrvatski sabor sutra će 10. sjednicu nastaviti raspravom o Izvješću o provedbi Plana razminiranja hrvatskog državnog prostora i utrošenim financijskim sredstvima za prošlu godinu, a ovotjedno bi zasjedanje trebao zaključiti glasovanjem o ranije raspravljenim točkama.

U Izvješću se navodi da je plan razminiranja za 2003. realiziran u najvećem dijelu - zajednici je na uporabu vraćena površina od 284 milijuna četvornih metara ili 257 posto u odnosu na planirano (plan je bio na uporabu vratiti 110 milijuna četvornih metara).

Izvidom prostora koji je obavio Hrvatski centar za razminiranje iz minski sumnjive površine isključena su 252 milijuna četvornih metara. Razminirano je 28 milijuna četvornih metara, a tehničkim izvidom zajednici je vraćeno još četiri milijuna četvornih metara.

Za provedbu Plana, koji je obuhvatio izvide u 14 od 21 županije, odnosno područja 111 općina i gradova, planirano je izdvojiti 210,8 milijuna kuna, a utrošeno je 195,5 milijuna.

Tijekom razminiranja u prošloj je godini pronađeno ukupno 27.859 minsko eksplozivnih i neeksplodiranih ubojitih sredstava, od čega 3.931 protupješačkih mina i 2.879 protuoklopnih mina te 21.049 komada ostalih neeksplodiranih ubojitih sredstava.

Razminiranje i tehnički izvid obavile su 24 komercijalne tvrtke i jedna nevladina udruga, s ukupno 587 pirotehničara, 41 strojem za razminiranje i 104 psa za detekciju mina.

Sabor bi zatim trebao raspraviti Izvješće o radu saborskog Odbora za predstavke i pritužbe te Izvješće o radu Vijeća za regulaciju energetskih djelatnosti, oba za iduću godinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙