FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

novo vodstvo PROTESTANTSKO EVANĐEOSKOga VIJEĆa

ZAGREB, 1. listopada 2004. (Hina) - Protestantsko evanđeosko vijeće uRepublici Hrvatskoj danas je izabralo novo vodstvo, priopćio je Uredglavnoga tajnika PEV-a.
ZAGREB, 1. listopada 2004. (Hina) - Protestantsko evanđeosko vijeće u Republici Hrvatskoj danas je izabralo novo vodstvo, priopćio je Ured glavnoga tajnika PEV-a.

Za predsjednika je izabran Josip Jendričko, biskup Crkve Božje, za potpredsjednike Giorgio Grlj, pastor Baptističke crkve u Rijeci i predsjednik skupštine Saveza baptističkih crkava u Hrvatskoj i Stanko Jambrek, član prezbiterija Evanđeoske Crkve u Hrvatskoj.

Na dužnosti glavnog tajnika Vijeća ostao je dosadašnji tajnik Mladen Jovanović, predstojnik Vijeća Kristovih crkava u Hrvatskoj.

Sudionici sjednice, članovi Predsjedništva vijeća, osvrnuli su se i na dosadašnji rad, osobito u svjetlu novih odnosa s Državom, nakon potpisivanja ugovora od zajedničkog interesa te na aktualna događanja u crkvama i u društvu. Pohvaljen je dobar rad vjeronaučne komisije, koja od osamostaljenja Hrvatske radi na izradbi kvalitetnih vjeronaučnih udžbenika i poučavanju mladog naraštaja iz obitelji reformiranih crkava.

(Hina) pp/xmc ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙