FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Katolička crkva podupire novu kulturu prometa na cestama

ZAGREB, 17. rujna 2004. (Hina) - Tajništvo Hrvatske biskupskekonferencije (HBK) odbacilo je sve insinuacije glede navodneinicijative svećenika o potpisivanju peticije u svezi s novim Zakonomo sigurnosti prometa na cestama.
ZAGREB, 17. rujna 2004. (Hina) - Tajništvo Hrvatske biskupske konferencije (HBK) odbacilo je sve insinuacije glede navodne inicijative svećenika o potpisivanju peticije u svezi s novim Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

"Otkako se u našoj javnosti počelo raspravljati i pisati o novom Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, počesto se Katoličkoj crkvi u Hrvatskoj pripisuju određeni stavovi i inicijative o kojima Crkva saznaje tek iz medija", ističe se na početku današnjega priopćenja za javnost Tajništva HBK, koje je potpisao glavni tajnik msgr. Vjekoslav Huzjak.

Dodaje se kako je takav slučaj i s navodnom inicijativom svećenika o potpisivanju neke peticije u svezi s novim Zakonom o sigurnosti prometa na cestama što je, kako se kaže, potpuno izmišljeno.

"Takav postupak medija izaziva, u najmanju ruku, čuđenje i zabrinutost, osobito ako se ima u vidu objektivnost i istinitost informiranja javnosti", ističe Tajništvo HBK.

Navodi kako svatko tko makar samo površno poznaje ustroj Katoličke crkve zna da svećenici ne poduzimaju nikakve inicijative prema državi bez suglasnosti svojih biskupa te odbacuje sve insinuacije o pokretanju bilo kakve inicijative u svezi tim pitanjem.

Tajništvo HBK izražava sumnju u dobre namjere onih koji podmeću takve dezinformacije te njima stvaraju pomutnju i manipuliraju javnošću.

Istodobno izražava žaljenje što se presvetu Euharistiju, koja je za vjernike svetinja, stavlja u kontekst rasprave o Zakonu.

"Takvim napisima na krajnje neukusan i neprimjeren način želi se insinuirati problem tamo gdje ne postoji razlog za zabrinutost", ističe se u priopćenju.

Naglašava se kako Katolička crkva podupire nastojanja svih koji se zalažu za novu kulturu prometa na hrvatskim cestama te se, i građane i zakonodavce, potiče na odgovornost prema vlastitoj državi i svim njezinim stanovnicima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙