FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CRKVA U ŠPANJOLSKOJ PROTIV "SOCIJALISTIČKIH" ZAKONA

MADRID, 24. rujna 2004. (Hina/AFP) - Katolička hijerarhija uŠpanjolskoj želi "na ulici promicati kršćansko gledanje" na nekeprijedloge zakona socijalističke vlade, tjedana dana uoči najavljenogdonošenja zakona o istospolnim brakovima.
MADRID, 24. rujna 2004. (Hina/AFP) - Katolička hijerarhija u Španjolskoj želi "na ulici promicati kršćansko gledanje" na neke prijedloge zakona socijalističke vlade, tjedana dana uoči najavljenog donošenja zakona o istospolnim brakovima.

Službeni predstavnik Biskupske konferencije Juan Antonio Martinez Camino, kako u petak piše više španjolskih listova, tvrdi da Crkva "nikada nije pokušavala poticati katolike na prosvjede, a još je manje organizirala prosvjede, ali mora iskoristiti svoj utjecaj".

"Crkva će na ulici promicati kršćansko gledanje na pitanja koja zanimaju javnost", kazao je spominjući napose istospolne brakove, vjeronauk u školama i pravo na pobačaj.

Katolička crkva, koja je na parlamentarnim izborima u ožujku 2004. pozvala građane da glasuju protiv "laičkih" stranaka, u više je navrata prosvjedovala protiv prijedloga nove vlade, ali ju je zato pohvalila za zalaganje u borbi protiv gladi u svijetu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙