FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Piplović: Hinina predstavnika u povjerenstvo za uništavanje droga

ZAGREB,1. listopada(Hina) - DC-ov zastupnik Frano Piplović zauzeo sedanas u Hrvatskom saboru da u povjerenstvu koje bi nadziralouništavanje droga, umjesto predstavnika Hrvatskog novinarskog društva(HND), bude predstavnik Hine.
ZAGREB,1. listopada(Hina) - DC-ov zastupnik Frano Piplović zauzeo se danas u Hrvatskom saboru da u povjerenstvu koje bi nadziralo uništavanje droga, umjesto predstavnika Hrvatskog novinarskog društva (HND), bude predstavnik Hine.

Piplović pritom navodi da HND štiti interese svojih članova, da mu je manje stalo do interesa javnosti, dok bi Hinin predstavnik u povjerenstvu jamčio da će javnost uvijek biti pravodobno obaviještena o tome što se pred povjerenstvom događa.

Hina ima dopisničku mrežu diljem Hrvatske i može biti na svakom događaju, naglasio je Piplović.

Njegovu se prijedlogu usprotivio SDP-ovac Šime Lučin, a i Vladin predstavnik ističe da je primjerenije da član povjerenstva bude predstavnik HND-a.

Vladin prijedlog da se kroz izmjene Zakona o suzbijanju zlouporabe droga osnuje povjerenstvo koje bi, umjesto sudova, nadziralo uništavanje zaplijenjene droge, dobio je podršku u Saboru.

Povjerenstvo će imati sedam članova - po jedan predstavnik Vladina Ureda za suzbijanje droga, ministarstava unutarnjih poslova, pravosuđa, zdravstva, obitelji i gospodarstva te HND-a.

Zaplijenjena droga mogla bi se uništavati tek nakon pravomoćnosti presude, a prije uništavanja povjerenstvo bi drogu moglo ponuditi na prodaju, na dražbi, zainteresiranim proizvođačima lijekova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙