FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ISPRAVAK VIJESTI HNA1214 "Sabor: oporba žestoko protiv povjerenstva..."

HRVATSKA-ispravakISPRAVAK VIJESTI HNA1214 "Sabor: oporba žestoko protiv povjerenstva..."ZAGREB, 29. rujna (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA1214emitiranoj pod naslovom "Sabor: oporba žestoko protiv povjerenstva zaV. Lenac" isprave naslov i umjesto riječi "protiv" napišu "O", a uleadu iza riječi zastupnici stave točku a ostali dio rečenice izbrišu. Prljave gaće, 'jobovska' strpljivost,bivše afere, posrnule tvrtke, tek su dio sintagmi i tema koje su,očitujući se o HDZ-ovu zahtjevu da Hrvatski sabor osnuje istražnopovjerenstvo za Viktor Lenac koristili oporbeni saborski zastupnici.
ZAGREB, 29. rujna (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA1214 emitiranoj pod naslovom "Sabor: oporba žestoko protiv povjerenstva za V. Lenac" isprave naslov i umjesto riječi "protiv" napišu "O", a u leadu iza riječi zastupnici stave točku a ostali dio rečenice izbrišu.

Ispravljeni naslov i vijest objavljujemo u cijelosti.

SABOR: OPORBA ŽESTOKO O POVJERENSTVU ZA V. LENAC

ZAGREB,29. rujna(Hina) -

Prljave gaće, 'jobovska' strpljivost, bivše afere, posrnule tvrtke, tek su dio sintagmi i tema koje su, očitujući se o HDZ-ovu zahtjevu da Hrvatski sabor osnuje istražno povjerenstvo za Viktor Lenac koristili oporbeni saborski zastupnici.

O karakteru i žestini današnje rasprave svjedoči i podatak da je, zbog brojnosti replika i međusobnih optužbi te skretanja s teme, u sat vremena stav iznio tek jedan saborski klub.

U pokušaju da zastupnike prisili da se drže teme, potpredsjednik Sabora Luka Bebić izrekao je i nekoliko opomena, no bez ikakvog rezultata. Posebno se to osjetilo kad je u nekoliko navrata upozorio HSS-ovca Željka Peceka da se drži teme, pa mu i oduzeo riječ i zatražio da napusti govornicu.

No, nakon Pecekova odbijanja da ode u klupu i obećanja da će se popraviti, Bebić mu je, uz opomenu, produžio raspravu za pet minuta, ali i rezignirano zaključio da institut opomene nema u Saboru nikakva učinka i da bi ga trebalo preispitati.

Pecek se priključio ocjenama da će povjerenstvo, osnuje li se, biti iskorišteno za dnevno-političke potrebe te da bi za istraživanje svih nepravilnosti, od onih u Belju i Valpovu, do nošenja oružja u novinskim kuća, trebalo imati "čiste gaće".

Taj termin provlačio se i kroz druge rasprave, a na njega se osvrnuo i HDZ-ovac Branimir Glavaš.

"Vjerojatno po svojim prljavim gaćama mjerite tuđe gaće", poručio je Peceku, tvrdeći da neće moći biti član povjerenstva.

"Vi ste sudionik u postupku koje će povjerenstvo istraživati", rekao je Peceku, podsjećajući ga da je za bivše vlasti bio ministar i da ima niz dokumenata s njegovim imenom.

Glavaš je, govoreći o Lencu, iznio i podatak da se, kad je riječ o potraživanjima Pariškog i Londonskog kluba, te izdanim državnim jamstvima radi o 320 milijuna kuna nenamjenski potrošenog novca.

Raspravu o Lencu, oporbeni i HDZ-ovi zastupnici iskoristili su i za međusobne optužbe o odgovornosti za propast tog brodogradilišta, ali i niza drugih tvrtki, primjerice PIK-ova Vrbovec i Belje.

Većina oporbe procjenjuje da će povjerenstvo za Lenac, podijeliti sudbinu bivših povjerenstava za pšenicu, prisluškivanje, curenje informacija itd., odnosno da neće dati nikakve rezultate.

Treba nam prava istraga kakvu su imali Amerikanci u slučaju Monike Levinsky, ustvrdio je pravaš Pero Kovačević.

Uredništvo Hine

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙