FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BUSH ILI KERRY? TEŠKO PREDVIDJETI PREMA PRODAJI MASKI ZA NOĆ VJEŠTICA

MILWAUKEE, 1. listopada 2004. (Hina/AP) - Čini se da datum održavanjaameričkih predsjedničkih izbora i Noć vještica nisu slučajno vrloblizu - još od prve pobjede Ronalda Reagana, prodaja gumenih maski zaNoć vještica s likovima republikanskih i demokratskih kandidata uvijekje precizno predskazivala idućeg predsjednika.
MILWAUKEE, 1. listopada 2004. (Hina/AP) - Čini se da datum održavanja američkih predsjedničkih izbora i Noć vještica nisu slučajno vrlo blizu - još od prve pobjede Ronalda Reagana, prodaja gumenih maski za Noć vještica s likovima republikanskih i demokratskih kandidata uvijek je precizno predskazivala idućeg predsjednika.

Prema podacima internet-trgovine Buycostumes.com, za ovogodišnje izbore dosad vodi George W. Bush.

Naime, do četvrtka je 55 posto maski prodanih putem te internet stranice bilo s likom Busha, a 45 posto s likom njegova protivnika Johna Kerryja.

Do sada je prodaja maski bila stopostotno točna i nemamo razloga da vjerujemo da će ova godina biti iznimka, kaže rukovoditelj te internet trgovine Daniel Haight, a s njegovom se 'anketom' slaže i većina istraživanja javnog mnijenja.

Buycostumes.com se prodajom 'predsjedničkih' maski počeo baviti 2000. godine. Te se izborne godine 57 posto prodaje odnosilo na maske George W. Busha, a 43 posto njegovog tadašnjeg takmaca Ala Gorea.

Za prijašnje je izbore Buycostumes.com podatke prikupio od pet različitih proizvođača te 12 trgovina širom Amerike.

No, vlasnik trgovine 'Joke Shop' u gradu Waukesha Jeff Campbell kaže da ukoliko bi to bilo istina, pobjednik na ovim izborima bio bi Richard Nixon, jer je njegova maska godina jedna od najpopularnijih u njegovom dućanu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙