FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 20. rujna 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 20. rujna 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

LONDON - Britanski umjetnik Paul Hurley pokušao je doživjeti osjećaje kišne gliste zbog čega je devet dana, odjeven samo u kupaće gaće i umotan u prozirnu kuhinjsku foliju, ležao u blatnoj jami, a prehranjivao se jedući malo zemlje i grickajući povremeno lišće. Projekt koji je završio u nedjelju dio je serije happeninga naslovljenog "Pretvaranje u beskralješnjake", namijenjenog "istraživanju zemlje i prljavštine", rekao je Hurley britanskom listu "The Times". Britanski umjetnik već je prikupio iskustva kao puž. Premazan tekućinom koja omogućuje skliskost, dva je sata lizao unutarnju stijenku staklenika.

LOS ANGELES - Američka pop-zvijezda Britney Spears udala se drugi put ove godine, ovaj put za plesača Kevina Federlinea. Pjevačica je napunila novinske stranice kada se 2. siječnja u Las Vegasu u tajnosti udala za svog prijatelja iz djetinjstva Jasona Alexandera. Brak je poništen 55 sati kasnije, 5. siječnja. U intervjuu za časopis People pop-zvijezda je izjavila da je napokon pronašla svog princa na bijelom konju, da se ovaj put udaje iz ljubavi i da ima osjećaj kako će to biti kao u priči, zauvijek.

MUENCHEN - Muenchenski Oktoberfest, koji je počeo u subotu po 171. put, ima svoj kodeks, običaje, vlastiti jezik: bavarski govor tako izokrenut da se posjetiteljima nude rječnici-vodiči kako bi dešifrirali lokalizme. Svrha je priručnika upozoriti turiste da ne propuste lokalne proizvode: "brezn" (bretzel), golemi perec čija je prvenstvena namjena upiti pivo u trbuhu, zatim "andnn", pečeno pile na ražnju, s grizknedlima "greedl", ili tradicionalne "semmi wiaschl", kobasice u kruščićima. U veselom ozračju druženja razmjenjuju se "busserl" (pusice), a nakon 16 sati poslije podne, ženama je bolje biti na oprezu zbog učinka alkohol-glazba-blizina "gammige" (napaljenih muškaraca) koji mogu postati napasni, odnosno "zwida", nepodnošljivi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙