FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GROSSMAN POZVAO KOSOVSKE SRBE NA IZBORE

PRIŠTINA,30.rujna.2004(Hina) - Američki državni podtajnik za političkapitanja Marc Grossman izjavio je na konferenciji za tisak, u četvrtaknavečer u Prištini, da je sudjelovanje kosovskih Srba uparlamentarnim izborima 23. listopada za dobrobit samih Srba.
PRIŠTINA,30.rujna.2004(Hina) - Američki državni podtajnik za politička pitanja Marc Grossman izjavio je na konferenciji za tisak, u četvrtak navečer u Prištini, da je sudjelovanje kosovskih Srba u parlamentarnim izborima 23. listopada za dobrobit samih Srba.

Grossman je dodao da odluka o tome pripada samim Srbima i da nije očekivao pozitivan odgovor tijekom razgovora sa srpskim predstavnicima. On je ponovio razloge zbog kojih bi Srbi trebali izaći na izbore i uključiti se u politički život i u rasprave o važnim temama kao što su decentralizacija vlasti i provedba međunarodnih standarda.

Visoki američki diplomat ponovio je stajalište SAD-a i drugih međunarodnih čimbenika da Kosovo treba biti demokratsko i multietničko društvo uređeno po standardima koji će Kosovo približiti Europi.

Grossman je razgovarao s civilnim upraviteljem UN-a na Kosovu Soerenom Jessenom Petersenom i zapovjednikom KFOR-a generalom Yvesom De Kermabonom i obećao potporu američke vlade njihovom radu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙