FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rugova: Došlo je vrijeme da Kosovo ima vlast i oporbu

PRIŠTINA,24.rujna.2004(Hina) - Predsjednik Kosova i čelnik vodećealbanske političke stranke-Demokratskoga saveza Kosova Ibrahim Rugovaizrazio je u petak nadu da će njegova stranka ostvariti uvjerljivupobjedu na parlamentarnim izborima i da će moći sama formirati vladu.
PRIŠTINA,24.rujna.2004(Hina) - Predsjednik Kosova i čelnik vodeće albanske političke stranke-Demokratskoga saveza Kosova Ibrahim Rugova izrazio je u petak nadu da će njegova stranka ostvariti uvjerljivu pobjedu na parlamentarnim izborima i da će moći sama formirati vladu.

Rugova je u podužem intervuu danom Kosovskoj novinskoj neovisnoj agenciji vijesti KosovaLive, kazao kako očekuje slobodne,demokratske,poštene i tolerantne izbore na Kosovu, kao što je to bilo u trima prethodnim izborima na Kosovu, nakon uspostave civilne misije UN-a na Kosovu i međunarodnih mirovnih snaga.

"Tijekom ove tri godine imali smo vladu bez oporbe i često su neki ministri preuzeli ulogu oporbe, što je bila prepreka uspješnom radu vlade. Došlo je vrijeme da Kosovo ima vladajuću stranku odnosnu vladu i oporbu", rekao je Rugova u intervjuu za kosovsku novinsku agenciju.

Rugova je izjavio da Kosovo uspješno ispunjava standarde koje mu je postavila međunarodna zajednica. Naglasio je da je to važno za priznanje neovisnosti Kosova. Izrazio je uvjerenost da će nakon izbora, koji se održavaju u listopadu, UNMIK prenijeti još više ovlasti na kosovske institucije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙