FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HNS: Knjiga žalosti za preminulog S. Bijelića

ZAGREB, 23. rujna 2004. (Hina) - Knjiga žalosti za preminulog SrećkaBijelića, saborskog zastupnika i jednog od osnivača Hrvatske narodnestranke (HNS), otvorena je u prostorijama Središnjeg ureda HNS-a uZagrebu.
ZAGREB, 23. rujna 2004. (Hina) - Knjiga žalosti za preminulog Srećka Bijelića, saborskog zastupnika i jednog od osnivača Hrvatske narodne stranke (HNS), otvorena je u prostorijama Središnjeg ureda HNS-a u Zagrebu.

Građani će se u Knjigu žalosti u prostorijama HNS-a u Tomićevoj ulici 2/II, moći upisati u petak, 24. rujna, subotu, 25. rujna i nedjelju, 26. rujna, od 10 do 19 sati te u ponedjeljak, 27. rujna, od 10 do 13 sati, priopćio je HNS.

Posljednji ispraćaj Srećka Bijelića je u ponedjeljak s Krematorija u Zagrebu.

U povodu smrti Srećka Bijelića izraze sućuti uputili su danas predsjednik države Stjepan Mesić, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor i predsjednik SDP-a Ivica Račan.

Srećko Bijelić umro je jučer u Zagrebu nakon duge i teške bolesti u 74. godini života.

Rodio se 18. prosinca 1930. u Bribiru pokraj Skradina. Završio je Pravni fakultet u Zagrebu. Bio je direktor poduzeća "Janka Gredelja", predsjednik CK Narodne omladine Hrvatske i član Izvršnog komiteta CK SKJ.

Nakon Karađorđeva 1971. smijenjen je s položaja te isključen iz političkog i društvenog života.

Godine 1990. član je Koalicije narodnog sporazuma i jedan od osnivača HNS-a u listopadu iste godine. Saborski zastupnik bio je u dva mandata, od 1992. do 2000., a član Predsjedništva HNS-a od 1990. do 2004. kad je izabran u Savjet stranke.

Autor je brojnih stručnih radova, a 1971. objavljeno je njegovo djelo "Samoupravljačka pozicija".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙