FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IDENTIFICIRANO PET BRANITELJA I CIVILA

ZAGREB, 30. rujna 2004. (Hina) - U zagrebačkom Zavodu za sudskumedicinu i kriminalistiku potvrđen je danas identitet pet hrvatskihbranitelja i civila čiji su posmrtni ostaci ekshumirani iz masovnih ipojedinačnih grobnica na ranije okupiranim područjima RepublikeHrvatske, priopćeno je iz Ministarstva obitelji, branitelja imeđugeneracijske solidarnosti (MOBMS).
ZAGREB, 30. rujna 2004. (Hina) - U zagrebačkom Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku potvrđen je danas identitet pet hrvatskih branitelja i civila čiji su posmrtni ostaci ekshumirani iz masovnih i pojedinačnih grobnica na ranije okupiranim područjima Republike Hrvatske, priopćeno je iz Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti (MOBMS).

Uz to šest osoba, čiju je identifikacija danas organizirala Uprava za zatočene i nestale Ministarstva, upućeno je na dodatnu analizu, dok se pet pozvanih obitelji nije odazvalo identifikaciji.

Posmrtni ostaci, čiji je identitet danas potvrđen, ekshumirani su tijekom 2003. i ove godine na području Sisačko-moslavačke županije. Među danas identificiranima je i jedan hrvatski branitelj čiji su posmrtni ostaci preuzeti 1996. na Južnom bojištu.

Nakon današnje identifikacije Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Uprava za zatočene i nestale, još uvijek traga za 1185 nestalih i nasilno odvedenih osoba tijekom Domovinskog rata, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙