FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 21 SAT

ZAGREB, 26. rujna 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do21 sat.
ZAGREB, 26. rujna 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - U novootkrivenoj masovnoj grobnici u 60 metara dubokoj jami, tzv. golubnjači, na području Ljubova, u Lici, tijekom ekshumacije pronađeno je najmanje 14 posmrtnih ostataka žrtava civila. Budući da su posmrtni ostaci izmiješani, moguće je da je riječ i o 15 žrtava, a sve su starije životne dobi, doznaje se, nakon završetka četverodnevne ekshumacije, od pukovnika Ivana Grujića, pomoćnika ministrice u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Ima pokazatelja da su žrtve Hrvati iz Široke Kule, nestali u listopadu 1991.

ZAGREB - Peta humanitarna utrka "Terry Fox Run" održana je poslijepodne na zagrebačkome jezeru Jarunu. Humanitarnu utrku organizirali su kanadsko veleposlanstvo, Hrvatska liga za borbu protiv raka i tvrtka "Jarun" pod pokroviteljstvom ministra zdravstva i socijalne skrbi Andrije Hebranga i supruge hrvatskog predsjednika Milke Mesić. U utrci su sudjelovali mnogobrojni Zagrepčani, koji su stazu oko Jaruna prošli trčeći, šetajući, vozeći bicikl i rolajući se, a svi su dali dobrovoljni prilog namijenjen Odjelu za onkologiju Klinike za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj ulici.

VUKOVAR - Dolaskom maratonaca do mjesta masovne grobnice na Ovčari, danas je završio III. memorijalni ultramaraton Zagreb-Vukovar "Putevima dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata". Ispred spomen-obilježja na Ovčari, nakon prijeđenog 351 kilometra, stiglo je devet maratonaca od kojih je pet u cijelosti istrčali supermaraton. Prvi je na cilj stigao Dražen Flajs iz Zagreba, drugi je Elvir Rakipović iz Osijeka, a trećeplasirani Ivan Jelavić iz Vrgorca. Ultramaraton obilježava put dragovoljaca HOS-a koji su u rujnu 1991. godine krenuli sa zagrebačke Kustošije u pomoć braniteljima Vukovara.

PULA - Posada zrakoplova privatne tvrtke "Delić-air" uočila je danas oko 16 sati truplo utopljenika 40 milja jugozapadno od Pule, u blizini platforme Ivana II. Pretpostavlja se da je riječ o austrijskoj državljanki nestaloj u moru s jahte "Atax", 15 milja od Rta Kamenjaka, u orkanskom nevremenu u petak oko 21 sat, doznaje se u Nacionalnoj središnjici za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci.

ZAGREB - Na svim dionicama autoceste A1, Split-Zagreb, dopuštena je vožnja svim kategorijama vozila, ali valja voziti oprezno zbog bočnih udara bure na dijelu od južna portala tunela Sveti Rok do Masleničkoga mosta. Brzina vožnje je na tom dijelu ograničena na 40 km/h. Dionicom autoceste A6, Rijeka-Zagreb, od čvora Kikovica do čvora Oštrovica, zbog snažna, na mahove i olujna vjetra za promet je zabranjena vožnja teretnim vozilima težim od 3,5 tone, vozilima s natkrivenim tovarnim prostorom i autobusima. Paškim i Krčkim mostom, te dionicom Jadranske magistrale Novi Vinodolski-Senj-Sveta Marija Magdalena, zbog bura još nije dopušten promet vozilima I. skupine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙