FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA PONEDJELJAK, 27. RUJNA

ZAGREB, 26. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak, 27. rujna.
ZAGREB, 26. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 27. rujna.

VARŠAVA - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, koji se od nedjelje nalazi u dvodnevnom posjetu Poljskoj, susrest će se s predsjednikom Aleksanderom Kwasniewskim i predsjednikom parlamenta Jozefom Oleksyjem, te sudjelovati na poljsko-hrvatskom gospodarskom forumu. Na forumu su predviđena obraćanja obojice predsjednika.

PITTSBURGH - Hrvatski premijer Ivo Sanader održat će govor na Sveučilištu Duquesne u Pittsburghu. Šef hrvatske Vlade primit će priznanje spomenutog sveučilišta.

MOSTAR - Potpredsjednik Vlade RH i ministar zdravstva i socijalne skrbi Andrija Hebrang boravit će u ponedjeljak i utorak u posjetu BiH. U ponedjeljak će Hebrang posjetiti Mostar gdje će zajedno s s domaćinom Draganom Čovićem, članom predsjedništva BiH, održati niz sastanaka s gospodarstvenicima. Tijekom boravka u Mostaru potpredsjednik Vlade RH posjetit će tvornicu Aluminij, Kliničku bolnicu i mostarsko sveučilište.

BEOGRAD - Pred vijećem Specijalnog suda za ratne zločine u Beogradu nastavlja se u ponedjeljak suđenje protiv 17 osoba optuženih za ratni zločin, ubojstvo najmanje 192 ratna zarobljenika na Ovčari kod Vukovara u studenome 1991. godine.

BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Dragan Čavić odlazi u posjet Beogradu na razgovore sa srpskim čelnicima o pitanju suradnje s Haškim tribunalom (ICTY).

BEČ - Jednodnevni sastanak Odbora guvernera Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA).

BUDIMPEŠTA - Mađarski predsjednik Ferenc Madl imenovat će Ferenca Gyurcsanya novim premijerom. Gyurcsany bi mađarskom parlamentu trebao predstaviti svoju vladu.

BERLIN - Njemački kancelar Gerhard Schroeder sastaje se s poljskim premijerom Marekom Belkom.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Damir Muštović

Prije podne: Maša Taušan

Poslije podne: Sonja Djerasimović

Navečer: Darko Vlahović

Tel: 00385-1-48-08-645

Fax: 00385-1-48-08-822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙