FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

STRAW: STANJE U IRAKU JE OZBILJNO

BRIGHTON , 30. rujna 2004. (Hina/AFP) - Stanje u Iraku je ozbiljno,upozorio je u četvrtak britanski ministar vanjskih poslova Jack Strawna godišnjem kongresu Laburističke stranke u Brightonu.
BRIGHTON , 30. rujna 2004. (Hina/AFP) - Stanje u Iraku je ozbiljno, upozorio je u četvrtak britanski ministar vanjskih poslova Jack Straw na godišnjem kongresu Laburističke stranke u Brightonu.

"Situacija u Iraku je ozbiljna, no budimo jasni: o datumima predviđenim za ostvarenje nekih planova odluku su donijeli iračka vlada i irački narod, a odobrila ih je međunarodna zajednica. Pošteni irački građani nastoje raditi na izgradnji svoje zemlje, no u tomu ih sprječavaju, ali ne američke ili britanske vojne snage, već unutarnje snage, koje znaju da se ne mogu kandidirati na izborima te pokušavaju bombama i meci nametnuti svoju volju", rekao je Straw.

Inzistirajući na činjenici da nije nikada bilo riječi o "okupaciji" Iraka, Straw je ponovio da su američke i britanske vojne snage "u Irak stigle isključivo na zahtjev iračkih vlasti". "Naš mandat ističe krajem 2005., a zatim će se raspravljati o njegovoj obnovi", rekao je šef britanske diplomacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙