FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTETI BRITANAC NAVODNO ŽIV

LONDON, 26. rujna 2004. (Hina/Reuters/AFP) - Britanac Kenneth Bigley,otet prije deset dana u Iraku, još je živ, izjavio je u nedjeljumuslimanski aktivist iz Londona Yasser al-Serri.
LONDON, 26. rujna 2004. (Hina/Reuters/AFP) - Britanac Kenneth Bigley, otet prije deset dana u Iraku, još je živ, izjavio je u nedjelju muslimanski aktivist iz Londona Yasser al-Serri.

Ravnatelj Islamskog promatračkog centra al-Serri je rekao kako je njegova organizacija Bigleyevim otmičarima preko posrednika uputila poziv i dobila odgovor da je još živ.

"Posrednici su nam rekli kako je britanski talac još živ", izjavio je Serri.

"Mi smo otmičarima poslali poziv da ga oslobode, a to je učinila još jedna islamska skupina i posrednici su rekli da oni proučavaju te pozive", rekao je.

"Dobio sam informaciju da je Ken živ", izjavio je u nedjelju navečer Bigleyjev brat Paul, koji na poziv proturatne skupine laburista boravi u Brightonu na kongresu vladajuće britanske stranke.

Britansko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je kako "ne može jamčiti" za istinitost al-Serrijevih informacija.

Britanskog inženjera otela je skupina Tawhid i Jihad saveznika al-Qaide Abua Musaba al-Zarqawija zajedno s još dvojiom Amerikanaca. Njima su u međuvremenu odrubili glave nakon što nije ispunjen njihov zahtjev za oslobađanjem žena iz iračkih zatvora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙