FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pismo ministru Mlinariću iz Stubičke Slatine

STUBIČKA SLATINA, 30. rujna 2004. (Hina) - Mjesni odbor StubičkeSlatine danas je u pismu ministru unutarnjih poslova MarijanuMlinariću zatražio da se očituje o sigurnosti bivše vojarne u mjestu,u kojoj MUP kani otvoriti prihvatilište za azilante.
STUBIČKA SLATINA, 30. rujna 2004. (Hina) - Mjesni odbor Stubičke Slatine danas je u pismu ministru unutarnjih poslova Marijanu Mlinariću zatražio da se očituje o sigurnosti bivše vojarne u mjestu, u kojoj MUP kani otvoriti prihvatilište za azilante.

Stanovnici tog oroslavskog sela na granici Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije strahuju od zaostalih mina i opasnih tvari koje su, navodno, uskladištene u vojarni, udaljenoj samo desetak metara od prvih kuća u mjestu.

Osim minskih polja, koja su još označena vrpcom upozorenja, pretpostavljamo da se u vojarni nalaze i opasne tvari, otrovi i reagensi, odnosno gorivo za rakete.

Predsjednik Mjesnog odbora Stubičke Slatine Nenad Gospočić izjavio je za Hinu da su odgovor na pitanje ima li opasnosti za mještane tražili od resornog ministra još u travnju, kad je posjetio Stubičku Slatinu.

"Opetovane zahtjeve poslali smo mu i potkraj svibnja, no do danas nismo dobili odgovor. Zato s pravom sumnjamo da nam se namjerno prešućuju podatci kako bismo i dalje živjeli u zabludi", tvrdi Nenad Gospočić.

Osim sigurnosnog stanja mještane zanima i kad će vojarna biti ustupljena gradu Oroslavju, što je u srpnju zatražila i Županijska skupština, koja je taj prijedlog poslala Vladi.

Mještani se već pola godine protive Vladinoj odluci da se bivša vojarna u njihovu selu preuredi u prihvatilište za tražitelje azila. Slatinci se pozivaju na preporuku Europske komisije, po kojoj se prihvatilište ne bi trebalo otvarati u gusto naseljenu području, kakvo je Stubička Slatina.

Pozivajući se na loša iskustva iz prihvatilišta za strance u Ježevu, boje se da će im tražitelji azila donijeti nevolje i da će se sve to loše odraziti na zagorsko gospodarstvo i seoski turizam, stoji u pismu ministru Mlinariću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙