FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KARZAI NIJE SLETIO U GARDEZ ZBOG RAKETNOG NAPADA

GARDEZ, 16. rujna 2004. (Hina/Reuters) Afganistanski predsjednikHamid Karzai u četvrtak je otkazao predizborni posjet jugoistočnojprovinciji Gardez nakon što je u blizini mjesta gdje je trebaosletjeti njegov helikopter došlo do eksplozije granate.
GARDEZ, 16. rujna 2004. (Hina/Reuters) Afganistanski predsjednik Hamid Karzai u četvrtak je otkazao predizborni posjet jugoistočnoj provinciji Gardez nakon što je u blizini mjesta gdje je trebao sletjeti njegov helikopter došlo do eksplozije granate.

Predviđeno mjesto slijetanja Karzaijevog helikoptera bilo je udaljeno dva kilometra od mjesta gdje je eksplodirala ispaljena granata, a u napadu nije bilo ozlijeđenih.

Karzai je imenovan privremenim predsjednikom 2002. nakon što su američkom invazijom talibani svrgnuti s vlasti. Na prvim izravnim predsjedničkim izborima u Afganistanu, koji se trebaju održati 9. listopada, ima 17 protukandidata.

Talibani imaju namjeru onemogućiti izbore te kojima i zaprijetili su da će im cilj biti svi kandidati.

U rujnu 2002. Karzai je izbjegao atentat u Kandaharu nakon čega su mjere sigurnosti oko njega znatno pojačane.

Od tada rijetko ga se moglo vidjeti izvan predsjedničke palače.

Službeno je predizborna kampanja počela 7. rujna ali dosad nije bilo nikakvih okupljanja kakva se viđaju u drugim zemljama

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙