FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MUSHARRAF: ZAPAD MORA RIJEŠITI POLITIČKE SPOROVE S ISLAMOM

RIM, 28. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Pakistanski predsjednik PervezMusharraf u utorak je rekao kako se u ratu protiv terorizma možepobijediti samo ako islamski svijet odbaci ekstremizam i ako Zapadriješi svoje političke sporove s muslimanskim zemljama.
RIM, 28. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Pakistanski predsjednik Pervez Musharraf u utorak je rekao kako se u ratu protiv terorizma može pobijediti samo ako islamski svijet odbaci ekstremizam i ako Zapad riješi svoje političke sporove s muslimanskim zemljama.

"Muslimanski svijet mora odbaciti ekstremizam i militantnost i krenuti putem društvenog i gospodarskog razvitka", izjavio je Musharraf u Rimu nakon razgovora s talijanskim predsjednikom Carlom Azegliom Ciampijem, kojim je počeo trodnevni posjet Italiji.

No dodao je kako i Zapad mora odigrati svoju ulogu, odnosno da mora pozornost usmjeriti na ključna pitanja koja uzrokuju terorizam.

"Od Zapada - Europske unije i SAD-a - očekujemo rješavanje svih političkih sporova s muslimanima i pomoć u našem društvenom i gospodarskom razvitku", rekao je.

Dvojica su sugovornika također potvrdila jednakost stajališta oko načina reforme Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda.

"Pakistan i Italija zajednički žele reformu koja će UN-u omogućiti da postane učinkovitiji u ispunjavanju zadaća koje su im dodijeljene", rekao je nakon sastanka Ciampi.

Italija, zajedno s Pakistanom i Meksikom, zagovara ustroj Vijeća sigurnosti na tri razine - stalnih članica, članica na dvije do pet godina i članica na dvije godine.

Takvom se planu protivi Njemačka koja uz potporu nekih utecajnih članica želi postati stalnom članicom Vijeća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙