FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TALIBANI U ZABULU UBILI 20 AFGANISTANSKIH VOJNIKA

ISLAMABAD, 29. rujna 2004. (Hina/dpa) - Talibanski pobunjenici ubili sunajmanje 20 i ranili četiri afganistanska vojnika u noćnom napadu uprovinciji Zabul na jugu zemlje, objavila je u srijedu agencija AfghanIslamic Press pozivajući se na talibanske izvore.
ISLAMABAD, 29. rujna 2004. (Hina/dpa) - Talibanski pobunjenici ubili su najmanje 20 i ranili četiri afganistanska vojnika u noćnom napadu u provinciji Zabul na jugu zemlje, objavila je u srijedu agencija Afghan Islamic Press pozivajući se na talibanske izvore.

Glasnogovornik talibana Latifullah Hakimi izjavio je toj agenciji sa sjedištem u Pakistanu da je oko 60 gerilaca u utorak navečer upalo u vojni i upravni stožer okruga Khak-e-Afghan, razorivši zgradu i ubivši 20 vojnika.

Vladin dužnosnik potvrdio je napad, no tvrdi da je poginulo puno manje vojnika. "Ubijen je samo jedan naš vojnik, drugi je ranjen, a uhićena su dva pobunjenika", rekao je Ghulam Jillani.

Od pada u koalicijskoj intervenciji krajem 2001. godine, ostaci talibanskog režima napadaju američke i afganistanske vojnike, uglavnom u južnim i jugoistočnim predjelima zemlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙