FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

varaždinski hnd ogorčen zbog prijetnji novinarima

ZAGREB, 22. rujna 2004. (Hina) - Županijsko vijeće Hrvatskognovinarskog društva Varaždinske županije i ogranak HND-a "Varaždinskihvijesti" izrazili su ogorčenje zbog prijetnje koju je novinarima danasuputio umirovljeni branitelj liječen od PTSP-a postavivši kombi vozilos oznakom 'minirano' pred vrata redakcije.
ZAGREB, 22. rujna 2004. (Hina) - Županijsko vijeće Hrvatskog novinarskog društva Varaždinske županije i ogranak HND-a "Varaždinskih vijesti" izrazili su ogorčenje zbog prijetnje koju je novinarima danas uputio umirovljeni branitelj liječen od PTSP-a postavivši kombi vozilo s oznakom 'minirano' pred vrata redakcije.

U otvorenom pismu HND-u navodi se da je postavljanju vozila u kojemu nije bilo eksploziva predhodilo više prijetećih telefonskih poziva novinarima i uredniku, kao i dolazak te osobe 17. rujna u prostorije "Varaždinskih vijesti" s nedvojbenom namjerom uznemiravanja članova redakcije. Njima je spočitavao objavu izvještaja o iskazu jednog svjedoka u sudskom procesu, inače napisanog u skladu sa svim profesionalnim normama, stoji u priopćenju.

Takvim i sličnim prijetnjama otežava se potpuno i objektivno izvještavanje javnosti, navodi, uz ostalo, u priopćenju varaždinski HND i napominje da očekuje brzu reakciju svih nadležnih državnih organa kako se slični slučajevi više ne bi ponovili.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙