FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

biškupić primio izaslanstvo u povodu otvorenja izložbe "7000 godina perzijske umjetnosti"

ZAGREB, 29. rujna 2004. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupić primioje danas izaslanstvo iz Teherana sa zamjenikom predsjednikaOrganizacije za kulturnu baštinu i turizam Tahaom Hashemijem na čelu,koji su u Hrvatsku stigli u povodu večerašnjeg otvorenja izložbe "7000godina perzijske umjetnosti", priopćeno je iz Ministarstva kulture.
ZAGREB, 29. rujna 2004. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupić primio je danas izaslanstvo iz Teherana sa zamjenikom predsjednika Organizacije za kulturnu baštinu i turizam Tahaom Hashemijem na čelu, koji su u Hrvatsku stigli u povodu večerašnjeg otvorenja izložbe "7000 godina perzijske umjetnosti", priopćeno je iz Ministarstva kulture.

Ministar je, ističe se u priopćenju, posebno zahvalio na velikoj susretljivosti i pomoći oko realizacije izložbe, kao i posebnih uvjeta koje je Islamska Republika Iran omogućila kako bi se jedna od vrlo vrijednih zbirki predstavila hrvatskoj kulturnoj javnosti.

Prigodom susreta razgovarali su i o dobroj kulturnoj suradnji Hrvatske i Irana što potvrđuje i večerašnje otvorenje izložbe koja će predstaviti Perziju, civilizaciju koja je utjecala na niz drugih kultura. Gosti iz Teherana pokazali su i zanimanje za hrvatsko iskustvo u povezivanju kulture i turizma, očuvanju kulturne baštine te susrete istočne i zapadne civilizacije preko dijaloga među civilizacijama.

U razgovoru su naznačene i mogućnosti suradnje preko različitih vidova umjetnosti, kulture i turizma, navodi se na kraju priopćenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙