FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odbor za zaštitu Jadrana -podrška ministrici Matulović-Dropulić

RIJEKA,14. rujna(Hina) - Odbor za zaštitu Jadrana od nekontroliraneurbanizacije obale na današnjoj je konferenciji za novinstvo dao punupodršku ministrici zaštite okoliša i prostornog uređenja MariniMatulović-Dropulić za upozorenja lokalnim samoupravama o zaštitiprostora od bespravne i nekontrolirane gradnje.
RIJEKA,14. rujna(Hina) - Odbor za zaštitu Jadrana od nekontrolirane urbanizacije obale na današnjoj je konferenciji za novinstvo dao punu podršku ministrici zaštite okoliša i prostornog uređenja Marini Matulović-Dropulić za upozorenja lokalnim samoupravama o zaštiti prostora od bespravne i nekontrolirane gradnje.

Ova građanska udruga izrazila je podršku vladinim uredbama kojima se zabranjuje gradnja u priobalnom području.

Valter Poropat, arhitekt iz Rovinja, rekao je da udruga podupire hrabrost ministrice Matulović-Dropulić koja nastoji zaustaviti, kako je rekao, lokalne moćnike u stjecanju profita na prodaji prostora i apartmanizaciji obale.

Poropat je rekao da se svi političari deklarativno zalažu za održivi razvoj, a to na lokalnoj razini često ne provode. Zauzeo se i da se stranim državljanima ne dopusti bavljenje poljoprivredom i turizmom na priobalju i otocima. Bavljenje tim granama gospodarstva, rekao je, mora biti dopušteno samo domicilnom stanovništvu jer će se u protivnom ono, zbog nedostatka uvjeta za život, s tih područja iseliti.

Upozoreno je da je područje Malinske na otoku Krku u potpunosti prostorno devastirano nekontroliranom izgradnjom pa se više ne razaznaju stare jezgre naselja te da se to isto može uskoro dogoditi području Njivica na Krku. Rečeno je da su neke druge zemlje na Sredozemlju zbog nekontrolirane gradnje na obali sada počele bilježiti pad turističkog prometa te da se to našoj, još uvijek očuvanoj, obali ne smije dogoditi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙