FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JUKIĆ: DRŽAVA USTUPA ZEMLJIŠTE ZA GOSPODARSKE ZONE

SINJ, 27. rujna 2004. (Hina) - Predstavnici gradova Sinja i Vrlike teopćine Dicmo kao i susjednog Dugopolja, postigli su dogovor spredstavnicima Vlade o prijenosu državnog zemljišta kojim sadagospodare Hrvatske šume na jedinice lokalne samouprave za potrebeutemeljenja novih ili proširenja postojećih gospodarskih zona na timpodručjima, izvijestio je sinjski gradonačelnik Mato Jukić.
SINJ, 27. rujna 2004. (Hina) - Predstavnici gradova Sinja i Vrlike te općine Dicmo kao i susjednog Dugopolja, postigli su dogovor s predstavnicima Vlade o prijenosu državnog zemljišta kojim sada gospodare Hrvatske šume na jedinice lokalne samouprave za potrebe utemeljenja novih ili proširenja postojećih gospodarskih zona na tim područjima, izvijestio je sinjski gradonačelnik Mato Jukić.

O tome je, kaže Jukić, razgovarano na prošlotjednom sastanku potpredsjednika Vlade Andrije Hebranga, predstavnika Splitsko-dalmatinske županije, Hrvatskih šuma i resornih ministarstava. Zaključeno je da će se uskoro pripremiti nacrt zakonske uredbe kojom će biti omogućen prijenos zemljišta na jedinice lokalne samouprave, kaže sinjski gradonačelnik.

Općina Dugopolje te općina Dicmo i grad Vrlika već imaju razvijene gospodarske zone u kojima uspješno radi više gospodarskih subjekata, a novo im je zemljište potrebno za proširenje tih zona. Grad Sinj na predjelu Mojanke i Kukuzovca, gdje je zemljište državno, planira organizirati gospodarsku zonu za što su već planovi izrađeni te djelomično riješena i potrebna infrastruktura, kaže gradonačelnik Jukić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙