FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GRČKA VLADA OBVEZALA SE NA SMANJIVANJE PRORAČUNSKOG MANJKA

ATENA, 29. rujna 2004. (Hina/dpa) - Grčka konzervativna vlada obvezalase u svom proračunu za 2005. smanjiti proračunski manjak ispodeuropskog limita od tri posto bruto domaćeg proizvoda (BDP), objavilisu danas grčki dužnosnici.
ATENA, 29. rujna 2004. (Hina/dpa) - Grčka konzervativna vlada obvezala se u svom proračunu za 2005. smanjiti proračunski manjak ispod europskog limita od tri posto bruto domaćeg proizvoda (BDP), objavili su danas grčki dužnosnici.

Prijedlog proračuna za iduću godinu predviđa manjak u visini 2,8 posto BDP-a, prema ovogodišnjih procijenjenih 5,3 posto. Predviđa se i da će javni dug biti smanjen s ovogodišnjih 112,1 na 109,5 posto BDP-a u 2005.

Predviđeno smanjivanje proračunskog manjka zahtijevat će drastično rezanje potrošnje u javnom sektoru i kresanje porasta plaća iznad stope inflacije.

Konzervativna vlada, koja je dobila izbore u ožujku ove godine, nedavno je provela reviziju proračunskih podataka od 2000. na ovamo. Novi podaci ukazuju na to da je Grčka u tom razdoblju neprestano kršila svojim proračunskim manjkom europska proračunska pravila.

Manjak u 2003. stvarno je iznosio 4,6 posto BDP-a, a ranije je bilo izviješteno o manjku u visini 1,7 posto, dok je javni dug stvarno bio u visini od 112,1 posto BDP-a, a izvješteno je bilo o 106,2 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙