FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OBAVIJEST KORISNICIMA: ISPRAVAK VIJESTI HNA6925 "SUD PONOVNO ..."

ZAGREB, 14. rujna 2004. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA6925,objavljenoj pod naslovom "Sud ponovo odbio pritvoriti dvojicu bivšihpolicajaca", u drugoj i šestoj rečenici umjesto prezimena Vukušićupišu Vučković.
ZAGREB, 14. rujna 2004. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA6925, objavljenoj pod naslovom "Sud ponovo odbio pritvoriti dvojicu bivših policajaca", u drugoj i šestoj rečenici umjesto prezimena Vukušić upišu Vučković.

Vijest ispravno glasi:

ZAGREB, 14. rujna 2004. (Hina) - Dvojica bivših zagrebačkih policajaca osumnjičenih za primanje mita danas su opet saslušani kod istražnog suca Krešimira Devčića, koji je ponovno odbio USKOK-ov zahtijev za njihovim pritvaranjem, a za sutra najavio odluku o istražnom zahtjevu.

Devčić je kazao da su osumnjičeni bivši policajaci Božo Vučković i Zoran Košutić danas ponovno odbacili optužbe USKOK-a, koji ih, osim za primanje mita, tereti i za odavanje službene tajne te prikrivanje protuzakonito stečenog novca.

Pojasnio je da je zahtjev za pritvorom odbio iz istog razloga kao i nakon prvog saslušanja prošlog petka, odnosno jer smatra da ne postoji opasnost od utjecaja na svjedoke.

"U istražnom zahtjevu USKOK-a nema nikakvih novih okolnosti u odnosu na kaznenu prijavu, osim što je izostavljen trećeosumnjičeni Davor Alviž", izjavio je Devčić za Hinu.

Dodaje da je u istražnom zahtjevu USKOK predložio niz svjedoka, uglavnom osoba koje su dvojicu osumnjičenih prijavili za traženje mita te njihovih bivših kolega iz zagrebačkog Odjela gospodarskog kriminaliteta.

Osim Vučkovića i Košutića istraga je zatražena i protiv odbjeglog poduzetnika Hrvoja Petrača kojeg se sumnjiči za jedno kazneno djelo pomaganja u primanju i jedno odavanja službene tajne.

USKOK je sudu predložio i privremenu mjeru zabrane otuđenja ili opterećenja pokretne i nepokretne imovine dvojice bivših policajaca za koju se sumnja da su je pribavili mitom.

Devčić je kazao da taj zahtjev ne može prihvatiti ili odbaciti prije nego što odluči o istražnom zahtjevu i dok se ne riješe moguće žalbe na njegovu odluku.

Dvojicu policajaca USKOK sumnjiči da su od 1996. do 2003. od osumnjičenih za gospodarski kriminal tražili, a u nekim slučajevima i primili mito kako ih ne bi uhitili ili kazneno prijavili. Tereti ih se i da su osumnjičenike izvještavali o činjenicama utvrđenim policijskim izvidima te im pokazivali dokumente policije i drugih državnih tijela označene kao službena tajna.

Osumnjičeni su nakon pokretanja kriminalističke obrade protiv njih smijenjeni s rukovodećih radnih mjesta u PU zagrebačkoj i raspoređeni na druga radna mjesta. Košutić je zatim otišao u prijevremenu mirovinu, a Vučković je na osobni zahtjev napustio posao u policiji.

Uredništvo Hine

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙