FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ispravak vijesti HNA5967 "Predsjednik Mesić u međimurskim tvtkama"

ZAGREB, 10. rujna 2004. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA5967,koja je emitirana pod naslovom "Predsjednik Mesić u međimurskomtvrtkama", isprave pogrešno napisano ime direktora tvrtke Centrometal- umjesto "Vidarić" treba stajati Zidarić.
ZAGREB, 10. rujna 2004. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA5967, koja je emitirana pod naslovom "Predsjednik Mesić u međimurskom tvrtkama", isprave pogrešno napisano ime direktora tvrtke Centrometal - umjesto "Vidarić" treba stajati Zidarić.

Vijest s unesenim ispravkom glasi:

ČAKOVEC, 10. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić danas je prisustvovao svečanosti otvaranja novog poslovnog prostora tvrtke Centrometal iz Macinca u Međimurskoj županiji, a posjetio je i MTČ - Tvornicu čarapa Čakovec.

Predsjednik Mesić čestitao je vlasnicima i djelatnicima Centrometala, poduzeća s 40-godišnjom tradicijom proizvodnje opreme za grijanje, koje zapošljava 120 radnika, ostvaruje godišnji promet od 71 milijun kuna, a 60 posto svoje proizvodnje plasira u 13 europskih zemalja.

U prigodnom govoru predsjednik Mesić ocijenio je da je 'divlja' privatizacija uništila prvobitnu hrvatsku industriju, te se založio za jačanje proizvodnje i izvoza.

Kroz hrvatski proizvod trebamo prodavati i hrvatsku pamet. Sada trebamo ići na drugu razinu koja obuhvaća novi menadžment te spoj stručnih ljudi i sofisticirane opreme. Ne možemo više trpjeti dvostruko veći uvoza od izvoza, rekao je Mesić.

Direktor Centrometala Davor Zidarić ukazao je da je najveći problem u poslovanju Centrometala, a tako i ostalih međimurskih tvrtki, raširena nelikvidnost u Hrvatskoj i nezaštićenost vjerovnika, što znatno otežava poslovanje.

"Nezamislivo je da je dužnik u povoljnijoj poziciji od vjerovnika, pa očekujemo pooštravanje zakonske regulative", naglašava Zidarić.

Međimurski župan Branko Levačić istaknuo je pak da novo postrojenje Centrometala dokazuje da je Međimurje veliko gradilište, napominjući da bi bilo dobro da cijela Hrvatska ima više takvih tvrtki koje su stekle svjetski ugled. Dodao je i da su ukupne investicije u Međimurju, vezane uz gradnju infrastrukture, vrijedne 400 milijuna kuna.

Predsjednik Mesić posjetio je i MTČ - Tvornicu čarapa Čakovec, još jednu od uspješnih izvoznih međimurskih tvrtki, koja zapošljava 350 radnika.

Uz prošlogodišnje ulaganje od 8 milijuna eura, kupljeno je dvjestotinjak suvremenih strojeva, čime je godišnja proizvodnja povećana za 7,5 milijuna pari čarapa.

Tvornica čarapa iz Čakovca izvozi 90 posto ukupne proizvodnje, a godišnja vrijednost izvoza tvrtke iznosi 10 milijuna eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙